Srbija ograničila uvoz ulja i margarina

Datum:

Share post:

Vlada Srbije donijela je Odluku o kvantitativnom ograničenju uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kako bi se zaštitila domaća proizvodnja i primarni proizvođači, a odnosi se na kvartalne dozvole za uvoz jestivog suncokretovog ulja i margarina.

Ograničenje uvoza za te poljoprivredno-prehrambene proizvode (jestivo ulje i margarin) važiće devet mjeseci i to u količini prosjeka uvoza u prethodne četiri godine, navela je Vlada Srbije.

Podsjećamo, 1. marta je takođe stupila na snagu Uredba o ograničenju visine cijena brašna tip T-400 glatko i pet kilograma brašna tip T-500, a propisano je i da jedan trgovac potrošaču u pojedinačnoj kupovini može da proda maksimalno po pet kilograma oba tipa.

Za kršenje Uredbe propisane su novčane kazne za pravna lica i preduzetnike i to od 5.000 do 2.000.000 dinara, a može se izreći i zaštitna mera zabrana vršenja određene djelatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Kako je navedeno u dokumentu ove Uredbe o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica, donosi se u cilju sprečavanja i otklanjanja štetnih posljedica poremećaja na tržištu u pogledu snabdijevanja, ograničavaju proizvođačke cijene i cijene u veleprodaji i maloprodaji osnovnih životnih namirnica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...