SPORTSKI RADNICI U BIJELJINI: Zašto u Gradu sporta još uvijek nema sportske dvorane? (video)

Datum:

Share post:

Sportski radnici sa područja Bijeljine ukazali su na problem nedostatka dvorane u Gradu.

Klubovi i sportisti uglavnom koriste dvoranu, odnosno, salu Gimnazije u Račanskoj ulici, ali zbog velikog broja klubova i broja potrebnih termina, sportisti često ostaju uskraćeni za trening.

Mirza Junuzović, sektretar Kluba malog fudbala „Radnik MD Shop“ istakao je da je dvorana u Bijeljini neophodna, te da je takođe bitno da ista zadovolji i kriterijume treniranja i takmičenja, kao što je dvorana na Palama.

„U ovom trenutku nedostatak dvorane nam je veliki problem. Trenažni proces zahtjeva četiri treninga sedmično, a mi imamo pravo korištenja dvorane u dva termina, jednom sat i po u sedmici i drugi put sat vremena. Za ostale termine se snalazimo po školskim dvoranama koje svojim dimenzijama ne zadovoljavaju uslove. Kada se igrači pripremaju u maloj dvorani, a zatim izađu u veliku dvoranu, dođe do dezorjentacije u prostoru“.

Junuzović kaže da je Gradonačelnik na prijemu za „KMF Radnik MD Shop“ kada je osvojio šampionsku titulu Prve lige RS, obećao da je sve spremno za izgradnju dvorane, u maju mjesecu prošle godine.

Bogdan Rankić, predsjednik RK Bijeljina, rekao je da je dvorana u Račanskoj ulici jedina koja ima realne dimenzije za rukomet.

„Imamo tri termina nedeljno, a za ostalo se snalazimo po drugim salama. Sigurno da bi svima nama bilo bolje da imamo bolje uslove, što se tiče infrastrukture i da ta sala, koja je planirana, bude što prije završena. Svima bi nam značilo, jer imamo veliki broj djece u svim uzrasnim kategorijama“, kaže Rankić.

Danijel Perić, odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, podsjetio je da je još 2019. godine grad Bijeljina proglašen za Grad sporta, te da su 2020.godine obezbjeđena kreditna sredstva u iznosu od 1.000.000KM za projekte u Bijeljini.

„Vlada RS podržavala je sve projekte koji se tiču našeg grada, imali smo izrađen projekat i podršku, a imamo informaciju da će u martu ili aprilu Gradska uprava izaći sa idejnim rješenjem, nakon tri-četiri godine, te da će vjerovatno krenuti sa izradom sportske dvorane koja je neophodna za sve sportiste“, rekao je Perić.

Kako kaže, s obzirom da se na projekat čekalo tri godine, vjerovatno će se na izgradnju čekati deset godina.

„Ipak se nadam da će nakon uspješnog opoziva doći ljudi koji žele dobro ovom gradu i da će izgraditi sportsku dvoranu u što kraćem roku“, zaključio je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...