Spomenik u Hasama opet oskrnavljen (video)

Datum:

Share post:

Po drugi put u ovoj godini, na novom gradskom groblju u Hasama kod Bijeline, oskrnavljen je spomenik djevojke Magdalene Mičić, koja je preminula prije tri godine. Porodica Mičić očekuje da se počinioci ovog vandalskog čina što prije uhvate, ili će pravdu preuzeti u svoje ruke.

Dvadesetsedmog decembra ove godine Magdalena bi napunila 34 godine. Zbog vječne uspomene na svoje čedo, Magdalenini roditelji su njen rođendan, uz rodbinu i prijatelje, obilježili na svetom mjestu gdje djevojka počiva. Tri dana kasnije doživjeli su tešku bol. Nekoliko Magdaleninih slika sa emotivnim porukama njenih najbližih oskrnavljene su tupim predmetom.

“Evo vidite, slike polupane, ja ne znam šta je ovo. Vidjeli smo da nešto nije uredu, ovaj red slika počeo da lupa, ne znamo ko je, a ove slike četvrta i peta su polomljene, vidite porušeno cvijeće. Ovo radi bolestan čovjek”, priča nam uplakani otac pokojne Magdalene.

U februaru ove godine sa Magdaleninog spomenika ukradena su čeitri zlatna medaljona. Oba incidenta porodica Mičić prijavila je policiji.

TESTNA REKLAMA

“MUP je sada ustanovio da su slike oštećene tupim predmetom, ali taj koji uništi, pa ništa mu ne vrijede, samo nam napravi štetu. Kome smeta dijete u grobu? Zamolio bih MUP, upravu groblja da se pronađe, ako ne da ja tražim, ovo se mora riješiti”, kaže ogorčeni Radmilo Mičić.

Pripadnici policijske uprave Bijeljina uzeli su video nadzor sa kapije na ulazu u groblje, što bi moglo pomoći u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

“Radnik na groblju koji je radio vidio je čovjeka i ženu obučene u njihovu uniformu da nešto rade, kupe nešto. Sad ja čekam da vidim, ako ne mogu, da preuzem ja, spavaću ovdje da vidim ko je, ne mogu više izdržati, tuga, dijete mi grobu ne može mirno spavati, ili je to ljubomora što smo mi to njoj lijepo uradili”, ističe Radmilo Mičić.

Srce Magdalene Mičić iznenada je prestalo da kuca prije tri godine. Skrhan bolom ogorčeni otac traži da se što prije otkriju oni koji su oskrnavili uspomene na njegovo dijete ili će pravdu preuzeti u svoje ruke.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...