Srpska pravoslavna crkvena opština i parohija Velikoobarska u Velikoj Obarskoj demantuje navode da će nadležnim policijskim organima dostavljati spisak domaćina koji će proslavljati svoje krsne slave.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:
„Najnoviji u nizu napada na Svetosavsku Crkvu, tiču se proslavljanja krsnih slava. Pored svih prozivki Svete nam Crkve, pojavile su se glasine da će sveštenici dostaviti nadležnim policijskim organima spisak domaćina koji će proslaviti svoje krsne slave, što javno demantujemo i predstavlja apsolutnu laž.

 
Proslavljanje krsne slave nije zabranjeno nijednim aktom nadležnih organa Republike Srpske!

Od sveštenika nikada nije tražen, niti dostavljan spisak svečara , koji proslavljaju svoju krsnu slavu, niti će sveštenici bilo kome te spiskove dostavljati.

Krsna slava i njeno proslavljanje se nije prekidalo i u najteža vremena našeg pravoslavnog naroda, za vrijeme prethodnih svjetskih ratova, prije toga, turskog zuluma, pa sve do bezbožnih totalitarnih režima komunizma, zatim zadnjeg odbrambenog otadžbinskog rata, pa tim prije, neće se prekidati ni sada!

Pozivamo naše parohijane da, kao i do sada što su činili, dođu u svoju Crkvu i donesu slavska žita kako bismo ih osvetili!
Svim parohijanima čestitamo krsnu slavu, prizivajući na vas blagoslov Gospodnji i Sv.Vlm. Georgija, sa preporukom da uz krsnu svijeću, slavsko žito i slavski kolač, u užem krugu proslavite svoje zaštitnike domova, pritom poštujući propisane mjere nadležnih    republičkih organa!

Sveštenici velikoobarski protonamjesnik Predrag Gavrić
i protonamjesnik Mitar Mlađenović.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име