SPAŠAVAJU LJUDE I IMOVINU: Vatrogasci iz 17 opština Srpske održali taktično pokaznu vježbu “Ugljevik 2023” (foto)

Datum:

Share post:

Vatrogasci iz sedamnaest opština Srpske održali taktično pokaznu vježbu “Ugljevik 2023”: Spašavaju ljude i imovinu
 
U Mezgaji kod Ugljevika danas je održana taktično pokazna vježba “Ugljevik 2023” vatrogasaca iz sedamnaest opština Vatrogasnih jednica Republike Srpske.

Današnju vježbu organizovali su Vatrogasna jedinica Ugljevika i Udruženje vatrogasaca spasilaca Republike Srpske uz podršku ugljevičkog Doma zdravlja i pokroviteljstvo opštine Ugljevik na kojoj su prikazane vježbe spašavanja unesrećenih iz vode, iz saobraćajne nezgode i gašenja vatre.

Komandir smjene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović rekao je da cilj vježbe da se pokaže da vatrogasne jedinice mogu da dejstvuju u slučaju incidenta kao jedno tijelo bez prethodne pripreme i uvježbavanja.

-Vozila i oprema su u dobrom stanju jer su ulagana materijalna sredstva od strane republičkih ali i oštinskih organa u  proteklih deset godina.  Republika Srpska kada su vatrogasne jedinice u pitanju ima snagu koja može da dejstvuje zajedno u jednom incidentu-rekao je Todorović.

Predsjednik Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske Savo Bubić rekao je da je ova vježba veoma značajna jer se pokazuje građanima da vatrogasci rade odgovoran posao te da su spremni da u cilju toga svakodnevno rade na obučenosti i edukaciji.

-Cilj rada Udruženja vatrogasaca spasilaca Republike Srpske jeste da se vatrogasci uvežu, bolje upoznaju i skrenu pažnju na svoju ulogu u društvu-dodao je Bubić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u ime domaćina pozdravio je prisutne vatrogasce i goste iz susjednih opština napomenuvši da je ideja za današnju vježbu nastala kada su vatregasci iz ove podmajevičke opštine prije nekoliko mjeseci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

-Vatrogaci imaju humanu djelatnost jer spašavaju ljude i imovinu-naglasio je Perić.

On je istakao da je važno unaprijediti spasilačke aktivnosti na prostoru Srpske.

-Važno je i da vatrogasci,  između svojih udruženja, imaju dobru komunikaciju i da se što više druže, a zato im je neophodna podrška i da u vremenu pred nama učinimo da sve njihove jedinice  budu još bolje opremljenje na zadovoljstvo svih građana Srpske-rekao je Perić.

Prethodno su vatrogasci, nakon što su se okupili, zajedno sa predsjednikom Boračke organizacije Ugljevika Jovanom Marinkovićem položili vijenac na Spomen-obilježje 301 poginulog borca VRS iz Ugljevika.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PATRIJARH SRPSKI U ZVORNIKU NAKON 90 GODINA – OSVJEŠTAN SABORNI HRAM

U Sabornom hramu posvećenom današnjem prazniku Rođenju Presvete Bogorodice – Male Gospojine u Zvorniku NJegova svetost patrijarh srpski...

Saborni hram u Bijeljini obilježio Malu Gospojinu (foto)

Srpska pravoslavna crkva proslavlja   danas Rođenje Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu, jedan od najvećih zavjetnih praznika.  Danas je...

„Zvuci prošlosti: Iz kolekcije radio-aparata Gorana Perkovića“ u petak 22. septembra u Muzeju „Semberije“

Muzej Semberije vas poziva na otvaranje izložbe "Zvuci prošlosti: Iz kolekcije radio-aparata Gorana Perkovića" u petak 22. 9....

„VIHOR“ NA BEOGRADSKOM SAJMU – PRVO PREDSTAVLJANJE VAN SRPSKE

Kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ učestvovaće i ove godine na  Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“...