Slobodan Pavlović ostao dužan 24 miliona maraka

Datum:

Share post:

Okružni privredni sud u Bijeljini, nakon dvije godine je okončao stečaj u preduzeću “Slobomir”, pokojnog Slobodana Pavlovića, a u kojem su povjerioci ostali bez 24 miliona maraka.

Od prodate imovina preduzeća za namirenje je ostalo tek 177.670 maraka, od čega je najveći dio pripao preduzeću “Finalprom” iz Bijeljine koja je dobila 95.760 maraka i jedna je od rijetkih koja je u potpunosti namirila svoje potraživanje.

Svi povjerioci u opštem isplatnom redu dobili su preostalih 72.287,42 KM ili samo 1,03 odsto ukupnih potraživanja.

Inače, kada je imovina u pitanju, a koju pored nekretnina čine i udjeli u nekoliko povezanih Pavlovićevih preduzeća, ona je za 500.000 maraka prodata firmi “Respect plus” iz Banjaluke. Njena vrijednost je bila procijenjena na 9,7 miliona maraka.

Međutim, skoro sav taj novac je potrošen kako bi se platili troškovi stečajnog postupka koji su iznosili 436.935 KM.

Kompanija “Slobomir” osnovana je 1997. godine, a iz nje su proistekle broje druge firme  biznismena stradalog u saobraćajnoj nesreći krajem 2021. godine.

Sve one su zapale u finansijske probleme i prije njegove smrti.

Ko je Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović je srpski biznismen koji je 1965. godine imigrirao u Sjedinjene Američke Države u kojima se obogatio trgujući nekretninama.

U Bijeljinu se vratio početkom devedesetih godina prošlog vijeka, a na rijeci Drini je napravio most koji je spojio Republiku Srpsku, odnosno BiH sa Srbijom. Iako je ovaj projekat predsatavljen kao akt dobročinstva, Pavlović je na naplati mostarine zaradio milione maraka.

U blizini mosta napravio je i grad „Slobomir“, čije je ime izvedenica njegov i imena njegove supruge Mire.

Zbog malverzacija sa kreditom od 750.000 evra, koji je preko njegove banke plasiran Miloradu Dodiku za kupovinu vile na Dedinju, uhapšen je 2016. godine od strane Tužilaštva BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...

Cvijanović i Dodik razgovarali sa Orbanom i Sijartom (foto,video)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Antaliji sa...