Slijepi harmonikaš iz Srpca srcem gleda, sluhom zarađuje

Datum:

Share post:

Dejan Ristić iz Srpca slijep je od rođenja. Taj hendikep nije ga spriječio da realizuje sve zacrtane ciljeve. Završio je Filološki fakultet, školu latinoameričkih plesova , a od muzičkog talenta zarađuje sebi za život.

Na takmičenju harmonikaša osvojio je prvu nagradu publike. Komponuje, piše tekstove i muziku za pjevače u BiH. Stvara i na engleskom jeziku.

„Treba biti svjestan da si u tom i tom stanju i onda prosto nalaziš načine kako bar neke stvari u životu da rješavaš.Meni je život sve i ono maločas kad sam svirao dok ste vi snimali kadrove, život je što ću poslije ovog intervjua da odem na svirku, život je i kad se vratim, život je sve“, priča Dejan.

Dejan je granice pomjerio i učestvovanjem na planinskom pohodu na planinu Motajicu. U životu, kaže Dejan, ljudi moraju biti skromniji.

„To što imam, imam, zadovoljan sam, a to što nemam – Bože moj i nemam, možda mi i ne treba čim nemam“, kaže Dejan za portal dnevnick.com.

Uvijek su ga male stvari činile srećnim.

„Ova harmonika koju imam, koja nije nešto pretjerano skupa, bitno je da ona služi, a ne koliko je skupa“, ističe Dejan.

Ovaj svestrani mladić kaže da za njega ne postoje granice, sve prepreke uglavnom brzo preskače. Uvjeren je da će svojim primjerom uticati da se promjeni svijest onih koji unaprijed osuđuju osobe sa hendikepom na neuspjeh.

Video

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...

Dogovor Stanivukovića, Ministarstva saobraćaja i veza i „Puteva RS“: Banjaluka dobija još DVIJE KRUŽNE RASKRSNICE

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS i preduzeća „Putevi Republike Srpske“, a...