Dejan Ristić iz Srpca slijep je od rođenja. Taj hendikep nije ga spriječio da realizuje sve zacrtane ciljeve. Završio je Filološki fakultet, školu latinoameričkih plesova , a od muzičkog talenta zarađuje sebi za život.

Na takmičenju harmonikaša osvojio je prvu nagradu publike. Komponuje, piše tekstove i muziku za pjevače u BiH. Stvara i na engleskom jeziku.

„Treba biti svjestan da si u tom i tom stanju i onda prosto nalaziš načine kako bar neke stvari u životu da rješavaš.Meni je život sve i ono maločas kad sam svirao dok ste vi snimali kadrove, život je što ću poslije ovog intervjua da odem na svirku, život je i kad se vratim, život je sve“, priča Dejan.

Dejan je granice pomjerio i učestvovanjem na planinskom pohodu na planinu Motajicu. U životu, kaže Dejan, ljudi moraju biti skromniji.

„To što imam, imam, zadovoljan sam, a to što nemam – Bože moj i nemam, možda mi i ne treba čim nemam“, kaže Dejan za portal dnevnick.com.

Uvijek su ga male stvari činile srećnim.

„Ova harmonika koju imam, koja nije nešto pretjerano skupa, bitno je da ona služi, a ne koliko je skupa“, ističe Dejan.

Ovaj svestrani mladić kaže da za njega ne postoje granice, sve prepreke uglavnom brzo preskače. Uvjeren je da će svojim primjerom uticati da se promjeni svijest onih koji unaprijed osuđuju osobe sa hendikepom na neuspjeh.

Video

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име