Slaviša Vujić zv. Pilot iz semberskog sela Brodac je istaknuti i dugogodišnji radnik. Vujić ili kako ga semberci zovu “Pilot“ je takođe i jedan od največih promotera semberskog sporta te ga još zovu i semberski Slobodan Mićić “Kontiki“, nadimak koji je svakako zaslužio organizujući brojne sportske ekskurzije po Evropi i Svijetu.

Ko god je putovao na “sportski put“ sa našim “Pilotom“ iz Semberije kući se vratio sa brojnim lijepim uspomenama ugodnog putovanja, ali i uspomenama koje sigurno bez “Pilota“ nikada “ni u snu“ ne bi mogli doživjeti, od bezbroj šala na putovanjima, ugodnog i prijatnog dočeka od strane domaćina koji ih dočekaju na destinaciji, do bezbroj fotografija koje ostaju za uspomenu sa vrhunskim sportistima.

Slaviša Vujić “Pilot“

Tako je Slaviša Vujić Pilot, poznati Semberski sportista i organizator raznih sportskih ekskurzija diljem cijelog svijeta, protekolog vikenda je organizovao sportsku ekskurziju u Solun u Grčku.

-Domaćini ove ekspedicije su bili fudbalski veterani FK “PAOK“ iz Soluna na čelu sa dva Srbina: RADETOM PAPRICOM, proslavljenim fudbalerom iz Foče (igrao u FK “Željezničar“ Sarajevo) i MLADENOM FURTULOM, takođe iz Foče,koji je svojevremeno branio u FK “Partizan“ iz Beograda. Obadvojica ovih dobrih sportista i ljudi sada žive u Solunu, kaže Vladan Simeunović.

Ekipa sastavljena od fudbalskih veterana, rekreativaca i turista je bila iz Bijeljine i Beograda a Beogradski dio ekipe je organizovao profesor DUŠAN MOJIĆ, inače rođeni Bijeljinac.

-Potrebno je napomenuti da je odigrana utakmica protiv veterana PAOKA i da je Bijeljinska ekipa zabilježila pobjedu od 2:0, a poslije utakmice je održana prigodna zakuska sa lijepim druženjem, rekao je Simeunović koji je bio i učesnik ovog sportskog i lijepog druženja i putovanja.

Simeunović ističe da je pored utakmice i druženja, ekipa posjetila i Srpsko groblje u Solunu gdje su zapaljene svijeće za pokoj duše poginulim ratnicima iz Prvog svjetskog rata.

Nadamo se da će Slaviša Vujić nastaviti organizovanje ovakvih utakmica i putovanja u narednom periodu i na taj način promovisati Semberiju i Bijeljinu, a naši domaćini iz Soluna će biti gosti u Bijeljini u septembru 2024. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име