SLAVEN RISTIĆ: Za nekoliko dana kompletiranje mobilne bolnice

Datum:

Share post:

Većinski vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac Slaven Ristić izjavio je da će mobilna bolnica, čiji je prvi dio stigao sinoć, biti postavljena u slučaju pogoršanja situacije u vezi sa širenjem zaraze virusa korona u Republici Srpskoj.
 

– Poslijepodne očekujemo slijetanje aviona koji će dopremiti drugi dio bolnice, a za par dana i treći kontingent pomoći koji će da sadrži i zaštitnu opremu, skafandere, maske, rukavice – naglasio je Ristić.

On je naveo da će kompletiranje mobilne bolnice biti spremno za nekoliko dana, te da se zajedno sa Vladom i Ministarstvom zdravlja intenzivno radi na tome.

Ristić je podsjetio da je za nabavku pokretne bolnice sa 500 bolničkih kreveta i pratećom opremom Vlada Republike Srpske izdvojila 3,6 miliona KM.

On je dodao da je bolnica obezbijeđena odlukom institucija Republike Srpske da bi se preduprijedila eventualna ekspanzija virusa korona i zbog potrebe da se ljudi adekvatno smjeste.

– Bolnica će biti postavljena u slučaju pogoršanja situacije i biće postavljena tamo gdje se i ukoliko se pokaže potreba za tim. Vjerujem da Republika Srpska neće doći u situaciju da joj bude potrebna ova bolnica u vrijeme zaraze virusa korona, ali je veoma važno da je Vlada uložila sredstava u taj projekat, da će mobilna bolnica biti dopremljena i služiti potrebama njenih građana u svim eventualnim prirodnim nepogodama, epidemijama i sličnim situacijama – istakao je Ristić.

On je pojasnio da će bolnica imati sve karakteristike prave bolnice, sa 50 soba i 500 kreveta, a može biti podijeljena u posebne segmente.

– Bolnica će biti opremljena sopstvenim generatorom za napajanje strujom, intenzivnom njegom, posebnim internim sistemom za vodu i grijanje i svim što je neophodno za jedan takav objekat – istakao je Ristić.

On je naglasio da kompanija Tehnički remont Bratunac pokušava svojim primjerom da pokaže da je humanost na prvom mjestu i s toga u vrijeme epidemije virusa korona nastoji da pruži svoj doprinos i stavi se na raspolaganje Vladi i svim institucijama Srpske.

Ristić je najavio da je u toku realizacija i akcije za nabavku respiratore, izrazivši zadovoljstvom odzivom građana.

– Novac za respiratore je uplaćen i uskoro očekujemo pošiljku dobavljača iz Rusije. Veoma su otežani uslovi da se u ovo vrijeme pandemije, kada se svaka država bori za medicinsku opremu, nabave neophodna sredstva, ali uspjeli smo i pronašli dobavljača iz Rusije koji će nam poslati respiratore – rekao je Ristić. 

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: rtrs.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...