Danas je održana Vanredna sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2024.godinu i rebalansu budžeta za 2023.godinu.

Budžet za 2024.godinu je usvojen, dok rebalans nije usvojen, s obzirom da su samo tri odbornika glasala za usvajanje.

Vaso Arsenović, odbornik ispred kluba SNSD, smatra kvalitetnim amadmane koje je uložio SNSD, što će, kako kaže, za građane Bijeljine značiti više sredstava za privredu, za poljoprivredu, više srestava u zdravstvu, za niz udruženja od opšteg interesa, za učenički i studentski standard, za pronatalitetnu politiku i više sredstava za porodice čije djeca pohađaju privatne vrtiće.

„Sa naših nekoliko anandmana, mi smo dodatno usmjerili sredstva u ove grupe budžetskih korisnika i nadam da će to biti ispoštovano u godini koja dolazi. Ono na što danas nisam ponosan jeste to što smo imali rebalans Budžeta za 2023. godinu, i to posljednjeg radnog dana i od nas se očekivalo da usvojimo takav rebalans kojim bismo trebali da legalizujemo nezakonitu raspodjelu sredstava mimo zakonu o budžetskom sistemu Republike Srpske, mimo zakona o izvršenju budžeta, mimo potpisane izjave o fiskalnoj odgovornosti, mimo odluke Skupštine Grada Bijeljina o budžeta za 2023. godinu. Nismo željeli da budemo dio takvih aktivnosti, odnosno da ove silne milione maraka, koji su već potrošeni, da usvojimo i kažemo da smo saglasni sa tim“, rekao je Arsenović.

On je istakao da je takav rebalans poraz sistema, te izrazio nadu da će u sljedećoj godini biti realizovano što je budžetom predviđeno. 

„Svjedoci smo da je u posljednjih tri godine potrošeno oko dvije stotine miliona maraka, a kapitalno, odnosno,razvojno u Gradu Bijeljina je zaista malo uloženo“, zaključio je Arsenović, te dodao da vjeruje da će se u narednoj godini, iako je izborna, više se baviti razvojnom komponentom, nego populizmom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име