Skup 20.000 najvećih talenata u Sočiju-otvorio Putin: JOVIĆ IZ UGLJEVIKA među zlatnim čedima Rusije i planete (foto)

Datum:

Share post:

Čast da bude, ne samo gost, već i učesnik, dio velike manifestacije Svjetskog omladinskog festivala koji je u Sočiju otvorio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin imao je i mladi Ugljevičanin Slaviša Jović.

Ta mogućnost, na tako velikom skupu, u bratskoj nam zemlji velika je čast i priznanje ne samo za njega, kako kaže, već i za Ugljevik i Republiku Srpsku.

Ova,  može se reći planetarna manifestacija mladih talenata iz raznih oblasti okupila je više od 20.000 učesnika iz cijelog svijeta.

Ugljevičanin Slaviša Jović je mladić koji ima raskošna znanja, umijeća i talenat za više oblasti od sporta do etnografije. Jović je, inače, diplomirani vaspitač za tradicionalne igre. 

Čitav kraj je pratio svetkovinu mladosti u Sočiju i svima je bilo puno srce što Ugljevik, Republika Srpska i srpski rod imaju svog dragocjenog predstavnika.

-Sjajna atmosfera, odlično druženje a u srcu poseban osjećaj jer se na svakom koraku u Sočiju osjeća velika ljubav dva bratska naroda, Rusa i Srba-rekao je Jović.

Rusija je prema Jovićevim riječima na pravi način predstavila sebe kao domaćina ovako velike manifestacije mladih koji se bave kulturom, umjetnošću, politikom, sportom i naukom.

Jović je direktor Sportsko-rekreativnog centra  Bazeni „Rudar“ u Ugljeviku i predsjednik omladine SNSD u ovoj podmajevičkoj opštini.

Program festivala obuhvata više od 800 obrazovnih, kulturnih, naučnih i sportskih događaja, što će za učesnike manifestacije biti dragocjeno iskustvo. Ova manifestacija trajaće do 7. marta.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin poručio je mladima na otvaranju festivala  da rade zajedno zarad budućih generacija, te da se zajedno bore protiv siromaštva, terorizma, raznih bolesti i širenja droga, te za očuvanje prirodnih bogatstava, kulturnog nasljeđa i svih ljepota i raznolikosti na planeti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...