SKANDAL trese Vladu Srpske, a Đokić i Dogan ĆUTE

Datum:

Share post:

JAVNOSTI DUGUJETE OBJAŠNJENJE Skandal trese Vladu Srpske, a Đokić i Dogan ćute

Samo dan nakon izglasavanja, novu Vladu Republike Srpske trese skandal koji se zove Dado Dogan. Istovremeno, po starom običaju, Socijalistička partija ćuti.

Istovremeno, pokušali smo da dobijemo izjavu predsjednika SP, Petra Đokića, ali mu je broj mobilnog telefona bio nedostupan.

Srpskainfo, kao i građani u Srpskoj, očekuje njihove izjave, jer su dužni da javnosti objasne slučaj koji je doveo do nezabilježene situacije u političkom životu RS, a to je da predsjednik Republike od premijera traži razrješenje ili ostavku novog ministra manje od 24 časa nakon što je dobio podršku Narodne skupštine.

Inače, Dado Dogan je ime koje je SP ozvukla iz rukava, faktički na dan imenovanja nove Vlade, nakon što im je po koalicionom sporazumu pripalo jedno srpsko i jedno bošnjačko ministarsko mjesto.

TESTNA REKLAMA

Na srpsko je, zna se, zasjeo lider stranke Patar Đokić, dok je za Bošnjaka predložio Dogana.

Mnogi funkcioneri SP sa kojima smo nezvanično razgovarali bili su iznenađeni, neki su čak rekli da prvi put čuju i vide novog ministra.

Da stvar bude gora, saznajemo da je SP u igri imala još dvoje Bošnjaka za ministre, čija prošlost nije kompromitovana, ali je Patar Đokić odlučio ipak da predloži Dogana.

Čovjeka koji je prije nekoliko godina osuđen za krivično djelo ugrožavanja saobraćaja, a da taj detalj nije predstavljen premijeru i koalicionim partnerima.

nova vlada rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je Srpskainfo jutros ekskluzivno objavila, predsjednik RS Milorad Dodik je odmah poslije saznanja reagovao prema premijeru Viškoviću, tražeći da Dogan ode faktički prije nego što sjedne u fotelju.

To je jutros potvrdila i agencija Srna, koja je objavila da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novoimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Kako se navodi, Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za porodicu, omladinu i sport od Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Dogan je počinio saobraćajnu nesreću, te je za to krivično djelo odslužio jednogodišnju kaznu zatvora.

Dogan je potom uputio molbu tadašnjem predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović da se njegovo ime briše iz kaznene evidencije, što je i učinjeno.

U veoma kratkoj biografiji, koju je premijer priložio uz ekspoze, piše da je Dogan rođen 1988. godine u Jajcu, da bi Srednju tehničku školu završio u Brčkom. Na Visokoj građevinsko-geodetskoj školi strukovnih studija, završio je arhitekturu u Beogradu.

Radio je u “Komunalnom” u Brčkom. Osim toga radio je u Opštinskoj upravi Pelagićevo, te u Jedinici za implementaciju Regionalnog stambenog programa u okviru Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...