Sindikat zdravstva neće na proteste: “Podržavamo borbu, ali mi imamo svoju politiku”

Datum:

Share post:

Članovi Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, koji djeluje u okviru Saveza sindikata, neće se priključiti protestima najavljenim za 29. septembar u Banjaluci.

Potvrdio je to za Srpskainfo predsjednik Sindikata Nikola Crnčević.

– Mi imamo svoju politiku koje se držimo, a kolege iz drugih sindikata svoju. Nećemo izaći na najavljeno okupljanje, ali podržavamo sve oblike sindikalne bobrbe jer to je na dobrobit svih zaposlenih u oblasti zdravstva i socijalne zaštite- izjavio je Crnčević.

Ovaj sindikat traži sastanak sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom kako bi mu lično rekli za svoje probleme.

– Poslali smo pismo predsjedniku Srpske za hitno započinjanje razgovora, jer nismo naišli na razumijevanje Vlade RS i resornog ministarstva. Naš primarni cilj ostaje povećanje cijene rada sa sadašnjih 159,50 KM na 175 KM i ono što su se kolege iz drugih sindikata odrekle, pravo na pregovore za topli obrok i regres- precizira Crnčević.

Podsjeća i da su uputili apelaciju Ustavnom sudu RS za ocjenu ustavnosti odluke da se topli obrok i regres stope u platu.

– Tražimo svoje načine da se izborimo za prava svih zaposlenih u oblasti koju zastupamo. Nadam se da ćemo naići na razumijevanje, ako ne, onda ćemo povlačiti druge poteze koji su zakonom dozvoljeni- govori on.

Odgovor iz kabineta predsjednika, kaže, još nije stigao, ali sindikalci ne misle čekati beskonačno.

Podsjetimo da je za 29. septembar najavljen protest radnika u javnoj upravi, koji organizuju Sindikat uprave RS, Sindikat radnika unutrašnjih poslova RS, Strukovni sindikat doktora medicine RS, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara RS i Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS, a zbog neispunjavanja Sporazuma o povećanju plata.

Podršku su ovih dana dobili i od Sindikata pravosuđa RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...

LJUBIŠA PETROVIĆ : „ArCore“ podnio tužbu za Klevetu protiv mene – uzvratiću (foto)

Gradonačelnik Bijeljine se putem svog zvaničnog FB naliga obratio javnosti a povodom tužbe koju je protiv njega podnijela...

SP UGLJEVIK: CRNI OBLACI NAD UGLJEVIKOM (foto)

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SP Ugljevik prenosimo u cjelosti: Uprkos upozorenju  odbornika SP Ugljevik Vuje Markovića i Petra...