ZORAN ROJO SIMEUNOVIĆ nezamjenjivi bek FK “Proleter“ Dvorovi

Zoran Simeunović potiče iz plejade igrača koji su za seniorsku ekipu FK “Proleter“ Dvorovi stasali polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka i koji su ostavili značajan trag u istoriji fudbalskog kluba.

Zoran je po vokaciji bio odbrambeni igrač na poziciji beka  i bio je čvrst i hrabar borac za koga nije bilo izgubljene lopte. Često je imao i napadačke izlete kada je svojim specifičnim centrašutevima pogađao napadače u protivničkom kaznenom prostoru.

Zbog poslovnih obaveza u kasnijem periodu je manje igrao jer nije bio u selu a puni sjaj je pokazao u kasnijim godinama kada je sazreo kao igrač.

Još u toku otadžbinskog rata, Rojo se priključio obnovljenom fudbalskiom klubu i našao se u startnoj postavi u prvoj utakmici novoosnovanog Kupa FS RS a kasnije nekoliko godina je bio nezamjenjivi bek u tekućem prvenstvu Druge lige FS RS.

Ostao je u lijepom sjećanju navijača fudbalskog kluba a i danas nesebično učestvuje u radu kluba i isti povremeno donira.

Za pisanje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Zoran Rojo Simeunović je nagrađen 1999. godine

„BRONZANOM PLAKETOM FK “PROLETER“ DVOROVI.

MILORAD PEKAR SIMEUNOVIĆ

Zoranov stariji brat koji je igrao u FK “Proleter“ Dvorovi, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka kao rasni centarfor.

Nerjetko je postizao lijepe i vrlo važne pogodke ali zbog nezainteresovanosti i poslovnih obaveza nije dugo nastupao u Dvorovima. Fudbalsku karijeru je potom gradio u nižim ligama u FK “Mladost“ iz Krive Bare. Međutim, nastavio je druženje sa veteranima kluba i danas je učesnik mnogih manifestacija.

Treba napomenuti da je i njihov otac PANTELIJA SIMEUNOVIĆ LUNJA bio značajna ličnost u organizaciji i radu FK “Proleter“ Dvorovi, bilo kao član uprave, vozač klupskog autobusa ili komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva čije resurse je stavljao u službu kluba kada je to bilo neophodno.  Kao navijač je pratio svoj klub bukvalno do same smrti, kaže Vladan Simeunović, istoričar FK “Proleter“ Dvorovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име