SG BIJELJINA: Usvojena odluka kojom se subvencije za djecu u privatnim vrtićima povećavaju sa 20% na 30%

Datum:

Share post:

Predsjednik skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević koji je predlagač ove tačke dnevnog reda, ocijenio je danas kao prijeko potrebno i nužno, usvajanje odluke kojom bi se subvencija za djecu u privatnim vrtićima povećala sa 20% na 30%. Đurđević je istakao da djeca koja idu u privatne vrtiće i djeca koja su smještena u javni vrtić „Čika Jova Zmaj“ moraju imati jednak tretman lokalne zajednice, zbog čega je Skupština grada 2021. godine i uvela ove subvencije.

„Budžet koji je u ovoj godini namijenjen za subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima je 440 000 KM, a roditelji ove djece mjesečno plaćaju od 250 do 300 KM, uz subvenciju od 20%. Budžet Javne ustanove ,,Dječiji vrtić Čika Jova Zmaj“ je 3.471.700 KM, a cijena boravka je 170 KM. Iz ovog se vidi da postoji velika disproporcija i nejednak tretman, što želimo, barem djelimično, ispraviti. Ova odluka je samo početak i smatram da subvencija mora biti povećana u narednoj budžetskoj godini“ rekao je Đurđević.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine smatra i da je neophodno obezbijediti dio novčanih sredstava u vidu podrške radu privatnih vrtića kako ne bi bili prinuđeni da, usljed stalnih poskupljenja i inflacije, često povećavaju cijenu boravka djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...