SEMBERSKA PARTIJA ŠAHA između lokalnih i republičkih MOĆNIKA

Datum:

Share post:

Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini
U semberskoj partiji šaha između lokalnih i republičkih moćnika povučen novi potez koji usložnjava položaj svih važnijih igrača!?

VASKRSAO Zlatko Maksimović
Sa političkog groblja vaskrsao je Zlatko Maksimović i postavljen na čelo bijeljinske bolnice direktno od strane Milorada Dodika! Po ko zna koji put, čak i u politici Republike Srpske, pokazalo se da je spašen onaj koji je strpljen!
 
MAKSIMOVIĆEV kapital juče
Zlatko Maksimović je do juče bio političar potrošene karijere kojeg su se odrekli manje-više svi njegovi saradnici, stranka mu je sa tri odbornika u lokalnoj skupštini nakon izbora 2016, spala na to da bude vanparlamentarna, a njemu je mjesto zamjenika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja bilo dodijeljeno da ne bi „halabukao“ ili da bi bio držan na „stend-baju“. Maksimović je bio viđen i kao samostalni kandidat (samostalni – jer je njegova najava da bi se opet mogao kandidovati za gradonačelnika u narodu bila shvaćena kao prilika da Mićiću otkine nekoliko stotina ili hiljadu glasova, bez ikakve šanse za pobjedu i malo ko vjeruje da njegova „Uspješna Srpska“ na bilo kojim izborima može ostvariti bilo kakav rezultat veći od statističke greške).
 
SDS ili SDS Bijeljina: Jedan problem manje
Maksimovića je kao kandidata za gradonačelnika zamišljao i Mirko Šarović i malo je reći da bi takav scenario dodatno zbunio već potpuno zbunjene birače u Semberiji. Naravno, svi koji se naslađuju političkim obrtima i svakodnevno bistre politiku po bijeljinskim kafićima su se, bar podsvjesno, radovali mogućnosti da Mićo Mićić bude kandidat grupe stranaka okupljene oko SNSD-a, a da kandidat SDS-a bude kandidat koji se prije četiri godine borio kao lav protiv tog istog SDS-a.

TOMICA Stojanović ne želi da bude ’’klimač glavom’’

Protiv takvog slijeda događaja se grčevito borio Tomica Stojanović koji godinama vodi pravi politički rat protiv Maksimovića i očigledno nije mogao da zaboravi na to neprijateljstvo. Nije mogao ni da na početku liderstvovanja semberskim SDS-om pokaže slabost prema Šaroviću, Govedarici i Bosiću, ne želeći da bude ’’klimač glavom’’, za razliku od njegovog bvšeg šefa Mićića. Zato se nije ustručavao da se otvoreno suprotstavi Mirku Šaroviću, pokazavši da će, kao i sa Mićićem, Šarović imati problema da izađe na kraj i sa njim.
 
DODIK kao Fišer
U situaciji kada se svi sem SDS-a guraju da budu dio vlasti u Bijeljini, Dodik je pokazao da nije ni izbliza ispucao sve adute i da je, zapravo, on ’’Glavni Baja’’ od Kozarske Dubice do Trebinja, bez prekida u Semberiji, kako je to do skoro bilo.
 
'’Neodgovorno ili neoprezno’’, (kako god ko tumačio), ponašanje bijeljinskih doktora koji su, po opštoj ocjeni javnosti, bili pokretač ''novog ''političkog'' talasa virusa korona u Semberiji'', došlo mu je kao poručeno da smijeni dr Milicu Lovrić sa funkcije direktora i, umjesto nje, postavi dr Zlatka Maksimovića. Po gradu se priča da će neočekivanih poteza biti i u njegovom SNSD-u i da je ovo najava novih rokada u stilu najvećih velemajstora šaha.
 
MIĆIĆ: Gutanje žaba
Dodik je ovim potezom pokazao Mići Mićiću da ta njegova promjena strane u politici ne znači da će i dalje moći da bude knez Semberije, tj, da će itekako morati da guta i knedle i žabe. Mićić i Maksimović, još od političkog razlaza, prljave predizborne kampanje i otvorenog neprijateljstva koje traje najmanje pet godina, nisu imali ni jedne dodirne tačke, ali će sada, silom prilika, biti prinuđeni da sarađuju, bar dok traje epidemija Covida-19, tokom koje će Bolnica i ljudi u bijelim mantilima i dalje biti jedan od najvažnijih činilaca u borbi protiv virusa. Bijeljinska čaršija opet s nestrpljenjem čeka da vidi kako će ta saradnja izgledati!?
 
MAKSIMOVIĆEV kapital danas
Trenutni politički politički kapital Zlatka Maksimovića se trenutno takođe može posmatrati u šahovskim okvirima – kao pijuna na šahovskoj tabli, koji uz vješto kretanje po tabli može postati bilo koja druga figura u završnici, čak i kraljica.

DA LI JE Maksimović prodao kandidaturu za funkciju?
Možda jeste, ali na političkoj pijaci u Bijeljini je postalo čudno ako neko nešto ne prodaje za funkciju i tu Maksimović nije nikakav izuzetak. Da li će njegov kapital skočiti na političkoj berzi? Naravno da hoće, pogotovo što ljekari, pogotovo visokopozicionirani, imaju maltene magični uticaj na birače. Da li će novostečenu moć koristiti za podmetanje noge Mićiću? Semberska javnost i te kako pozna Zlatka Maksimovića, te smatra da će mu biti teško da se obuzda, ali njegovo ponašanje će prije svega zavisiti od toga koliko će ga ’’Glavni Baja’’ Milorad Dodik pustiti da se razmaše!
 
BOLNICA na kraju grada
Zdravstvo u Srpskoj je u velikoj krizi – u stotinama miliona maraka dugova, opterećeno odlivom najboljih kadrova, korupcijom, nepovjerenjem stanovništva u stručnost, medicinara… Ništa bolja situacija nije ni u bijeljinskoj Bolnici, koja se, istina, u prvom talasu epidemije solidno snašla, ali će ipak ostati zabilježeno da su virus u Bolnicu unijeli ne pacijenti, nego upravo doktori.
 
ZLATKO zaveo red
Doktora Zlatka prati priča da je svojevremeno zaveo red u bijeljinskom Domu zdravlja (upućeniji dodaju da ništa od toga ne bi bilo bez pumpanja budžetskih sredstava Grada Bijeljina) i javnost sada očekuje da vidi da li će menadžerske ili, kako Maksimović voli da kaže: DOMAĆINSKO POSLOVANJE, odnosno vještine, moći da se iskažu i u Bolnici…
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...