SELAK, SPS: Zakonom dodatno urediti i propisati isticanje srpske trobojke

Datum:

Share post:

SELAK, SPS: Zakonom dodatno urediti i propisati isticanje srpske trobojke

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izjavio je da će poslanička grupa ove partije u Narodoj skupštini predložiti izmjene pozitivnog zakonodavstva, kako bi na detaljniji i afirmativniji način bila regulisana upotreba i isticanje zastave Republike Srpske i drugih simbola.

“Smatramo da je neophodno na efikasniji način regulisati upotrebu zastave Republike Srpske. Narodni poslanici Socijalističke partije Srpske predložiće rješenje koje bi podrazumijevalo da svaka stambena zgrada u Republici Srpskoj ili zajednica etažnih vlasnika imaju obavezu da zastavu Srpske istaknu za vrijeme republičkih praznika, uz preporuku da ista bude istaknuta tokom cijele godine”, izjavio je predsjednik SPS-a.

Lider SPS-a podsjeća da je nametnutim odlukama srpskom narodu uskraćeno pravo na korišćenje grba Nemanjića i himne “Bože pravde”, iako te odluke nikada neće biti prihvaćene u biću srpskog naroda.

“Tradicionalna srpska trobojka jedan je od simbola pod kojim smo izvojevali i proslavljali najveće pobjede našeg naroda i prema njoj se moramo odnositi sa najdubljim poštovanjem. Pomenutim prijedlogom želimo da dodatno probudimo svijest naroda o značaju zaštite identiteta i osjećaja nacionalnog ponosa”, nastavlja Selak.

Selak naglašava da je u tradiciji mnogih država, isticanje nacionalne zastave ispred svakog domaćinstva tokom cijele godine.

“Srpska zastava je 28. jula 1918. godine bila istaknuta čak i ispred Bijele kuće, na svim javnim institucijama i crkvama u SAD-u, po naredbi predsjednika Vudroa Vilsona. Ako su drugi, podižući srpsku trobojku, mogli da odaju počast našem slobodarskom narodu, onda, najmanje što mi danas možemo da učinimo je da se srpska zastava vijori ispred svake kuće i zgrade u Srpskoj”, zaključio je Goran Selak, predsjednik SPS-a.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...