SELAK, SPS: Ponosni na ustavnost Republike Srpske

Datum:

Share post:

Selak: Ponosni na ustavnost Republike Srpske

Povodom trideset i prve godišnjice Ustava Republike Srpske, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, izjavio da je ustavnost, snaga i opšta volja naroda da proizvede ustav, ključna državnička odlika srpskog naroda i Republike Srpske.

“Najprije treba da izrazimo zahvalnost vođstvu Republike Srpske i poslanicima koji su u predratnom periodu, 28. februara 1992. godine odlučili da, donoseći Ustav Republike Srpske, zaštite državnost srpskog naroda, njegova prava, ali i sva građanska i ljudska prava i slobode”, izjavio je lider SPS-a.

Selak naglašava da je neophodno stalno podsjećati da je Ustav Republike Srpske usvojen u mirnodopskom periodu, te da je državnost naše Republike zaokružena prije početka odbrambeno – otadžbinskog rata.

“Usvajanjem Ustava Republike Srpske izražena je opšta volja za ostankom Republike Srpske u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom. I danas važeći Ustav, po značaju, možemo porediti sa Sretenjskim ustavom, jer su oba srpska ustava uobrazila državničku ideju i organizovala srpski narod u čvrstu zajednicu, udarajući tako temelje za dalji razvoj državnosti”, ističe lider SPS-a.

Djelovanjem visokih predstavnika i nametnutim odlukama, prema riječima Selaka, Ustav Republike Srpske pretrpio je nedopustivo mnogo izmjena, te bi se stoga u budućnosti trebalo posvetiti sveobuhvatnoj ustavnoj reviziji.

“Iako je sadržina Ustava, nametanjem velikog broja amandmana, izmijenjena, i danas Ustav Republike Srpske predstavlja ugaoni kamen državnosti Srba sa lijeve strane Drine. Ponosni smo na snagu našeg naroda, koji je u teškim vremenima iznjedrio najviši pravni akt, koji i danas predstavlja temelj naše državnosti”, zaključio je Selak.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...