SELAK, SPS: Obaveza političara je služiti narodu

Datum:

Share post:

Selak: Obaveza političara je služiti narodu

Goran Selak, lider Socijalističke partije Srpske, osvrnuo se na posljednja politička dešavanja, izražavajući optimizam kada je u pitanju dobijanje kandidatskog statusa BiH, te formiranje izvršne vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

Komentarišući dobijanje kandidatskog statusa BiH, Selak je istakao:

“Socijalistička partija Srpske podržava evropski put Republike Srpske i BiH, uz maksimalno poštovanje mehanizma koordinacije i uvažavanje Republike Srpske na tom putu. Srpska je odavno zaslužila da krupnim koracima napreduje ka Evropskoj uniji, ali nažalost, zbog kompleksne političko – pravne situacije u BiH, predugo smo čekali. Kandidatski status za BiH je ohrabrujuća prilika, koju valja pametno iskoristiti.”

Socijalistička partija Srpske je u predizbornoj kampanji apostrofirala svoje ciljeve, a oni se odnose na zaštitu nadležnosti i statusa Srpske, kao i na privredni oporavak.

“SPS će podržati buduću Vladu Srpske jer smo od mandatara dobili uvjerenje da će fokus nove Vlade biti usmjeren, između ostaloga, na ekonomski napredak i zaštitu prava Republike Srpske. Funkcije same po sebi nisu prioritet. Prioritet mora biti narod i borba za bolji životni standard građana. Za ovu borbu SPS je spreman preuzeti odgovornost. SPS će biti dio većine i naši kadrovi će dati puni doprinos ostvarivanju zacrtanih politika, a sve u službi naroda”, naglasio je lider SPS-a.

Pregovori o formiranju Savjeta ministara BiH napreduju dobrom dinamikom, što je ohrabrujuće, poručuje Selak.

“SPS podržava međunacionalni dijalog, koji kada je konstruktivan, uvijek može donijeti dobrobit svim stranama. Ekonomski napredak, infrastrukturni i privredni projekti, te povećanje životnog standarda trebalo bi da budu prioriteti svim političkim činiocima, koji će predvoditi novi Savjet ministara. Vrijeme je da radimo u interesu građana, jer zbog građana političari i postoje,” jasan je predsjednik SPS-a.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...