SELAK, SPS: 9. januar jedan od najvažnijih datuma srpske istorije

Datum:

Share post:

Goran Selak, lider Socijalističke partije Srpkse, čestitao je Dan Republike svim građanima Republike Srpske, naglasivši da je 9. januar jedan od najsvjetlijih datuma u bogatoj srpskoj istoriji.

“Na dan Svetog arhiđakona Stefana, 9. januara 1992. godine ostvarene su vjekovne težnje srpskog naroda sa lijeve strane Drine da kruniše svoju državnost. Iako formirana 1992. godine, Republika Srpska je zreo plod viševjekovne borbe i državotvorne namjere srpskog naroda oličene u Kočićevom peru i Gavrilovom junaštvu”, izjavio je Selak.

“Veliki događaji nas podsjećaju na snagu naroda kada je složan i ujedinjen, odlučan u namjeri da sačuva svoju slobodu. Danas, u miru, trebamo biti dodatno objedinjeni kada je Republika Srpska u pitanju, te se predano boriti da mir sačuvamo, a Srpsku učinimo ekonomski jakom i prosperitetnom, u kojoj će mladi ljudi ostajati i zasnivati svoje porodice”, naglasio je predsjednik Socijalističke partije Srpske.

“Kada su interesi Republike Srpske u pitanju, sve političke razlike treba da ostavimo po strani, zarad očuvanja državnosti, koju su nam preci ostavili u zavjet. Naši potomci će nas cijeniti prema tome koliko smo se odgovorno odnosili prema svojoj državi, a siguran sam da će i buduća pokoljenja proslavljati slavu i Dan Republike Srpske, u miru i na mnoga ljeta”, zaključio je lider SPS-a.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...