Predsjedništvo Socijalističke partije Srpske u proširenom sastavu, na današnjoj sjednici u Banjoj Luci razmatralo je aktuelnu političku situaciju u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim akcentom na socijalno – ekonomska, bezbjednosna i obrazovna pitanja

“Predsjedništvo Socijalističke partije Srpske podržava napore institucija  Republike Srpske u borbi za očuvanje dejtonskih nadležnosti Srpske, naročito državne imovine Republike Srpske. Predsjedništvo SPS-a, nakon analize bezbjednosti i opšteg stanja u društvu, poziva sve političke faktore da se suprotstave zloupotrebi djece i najmlađih u političke svrhe, te naglašavamo potrebu zabrane političkog angažovanja prosvjetnih radnika”, naveli su u saopštenju nakon sjednice Predsjedništva SPS-a.

Kako navode iz SPS-a, prosvjetni radnici zaslužuju neuporedivo bolje uslove rada, ali i imaju obavzu očuvanja svog digniteta, time što neće biti politički aktivni. Iz SPS-a poručuju da društvo u cjelini mora biti posvećeno očuvanju porodičnih i vaspitno – obrazovnih vrijednosti.

“SPS je i ranije predlagala niz socijalno – ekonomskih mjera u cilju ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, po ugledu na zemlje regiona. Predsjedništvo SPS-a poziva nadležne institucije da još jednom razmotre mogućnost ograničenja cijena hljeba, mlijeka, opreme za bebe i drugih najvažnijih artikala koji su neophodni za svakodnevni život naših građana. Svi zajedno se moramo posvetiti borbi za ublažavanje efekata ekonomske krize, a u korist naših građana”, saopštili su iz SPS-a.

Predsjedništvo SPS-a na današnjoj sjednici imenovalo je i povjerenike za opštinske/gradske odbore po izbornim jedinicama, koji će biti zaduženi za provođenje unutarpartijskih izbora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име