Vrijeme je novogodišnjih i božićnih praznika, te smo tim povodom razgovarali sa predsjednikom SPS RS Goranom selakom o njegovim utiscima o 2023. godini.

  1. Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2023. godina za Bijeljinu i Semberiju?

– Godina na izmaku bila je izazovna za cijelu Republiku Srpsku, pa tako i za Bijeljinu i Semberiju. Između dva najveća grada u Srpskoj, Banjaluke i Bijeljine, može se povući paralela u smislu političke situacije koja se ogleda u kohabitaciji gradonačelnika i skupštinske većine koji zastupaju različite politike. Takva politička stvarnost zadaje mnogo problema građanima, a ne smijemo zaboraviti da političari postoje zbog građana i države. Nadam se da će naredna godina, između ostaloga, donijeti i zrelost na političku scenu koja će rezultovati boljim socijalno – ekonomskim statusom građana. Narod Semberije, Krajine i cijele Republike Srpske zaslužuje mnogo više i bolje.

  1. Po čemu ćete je pamtiti?

– Mnogo lijepih događaja obilježilo je 2023. godinu. Izdvojiću potpisivanje koalicionog sporazuma sa Pokretom za Bijeljinu kao jedan od važnijih događaja za Socijalsitiču partiju Srpske. Sa našim partnerima u Bijeljini imamo ozbiljne planove koji podrazumijevaju svakodnevno prisustvo među građanima Semberije i zajedničku borbu za rješavanje čitavog niza otvorenih problema sa kojima se ovaj dio Srpske susreće. Naša koalicija očekuje veliki uspjeh na narednim Lokalnim izborima.

  1. Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?

– Život je neprekidni niz lijepih i manje lijepih događaja. Bez onih manje lijepih, ni oni ljepši ne bi imali svoju stvarnu vrijednost. Sa mnogo nade i pozitivnosti ulazimo u narednu godinu, iskusniji za godinu više i spremniji za izazove koji nas očekuju.

  1. Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?

– Teško je izvršiti rekapitulaciju cijele godine, ali bih istakao politički napredak i rast Socijalističke partije Srpske, koja je nakon velikog uspjeha na Opštim izborima kada smo ostvarili parlamentarni status, nastavila jačanje svoje organizacije. Zadovoljni smo stanjem naših opštinskih i gradskih odbora i procesom unutarpartijskih izbora koji se odvija uz poštovanje demokratskih procedura i veliki odziv našeg članstva.

  1. Kakve su Vaše želje za 2024. godinu?

– Mir i zdravlje svima. Ove dvije vrijednosti predstavljaju suštinu normalnog života i zaista svim ljudima želim mir i dobro zdravlje. Sa političkog aspekta jasno je da se SPS priprema za Lokalne izbore i bio bih zadovoljan kada bismo ponovili uspjeh sa prethodnih Lokalnih izbora i naravno uvećali naš rezultat, te postali parlamentarna partija u skoro svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

  1. Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?

– Svaki slobadan trenutak i inače koristim za druženje sa porodicom i dragim ljudima, a naročito je to slučaj u vrijeme praznika. Praznike ću provesti sa porodicom, čuvajući običaje odlaskom po badnjak sa sinom i ocem i dočekujući najradosniji pravoslavni praznik Božić u porodičnoj atmosferi.

  1. Sa novom godinom često idu i nove odluke, koja je Vaša, na ličnom i privatnom planu?

– Neprestana borba za svakog čovjeka u Republici Srpskoj. Borba za bolji društveni standard i odbrana ustavnog položaja Repubike Srpske. To su ukratko težnje i ciljevi kojima se posvećujem. Kao političar, često nemam luksuz da razmišljam previše o sebi, već najveći dio vremena posvećujem borbi za opšte dobro građana Republike Srpske. Kada ostvarimo zacrtane ciljeve SPS-a tada ću i ja biti lično zadovoljan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име