Ako je najmoćnija država svijeta svela sebe da se bavi kažnjavanjem ljudi jer su slavili praznik, onda svijet duboko mora da se zamisli kuda ide i gdje taj put vodi, rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak za Srnu, reagujući na američko uvođenje sankcija saradnicima predsjednika Republike Srpske Branislavu Okuki, Jeleni Pajić Baštinac i Srebrenki Golić.

„Juče smo prvi put čuli da se mir i stabilnost narušavaju praznovanjem. Da li to znači da se čuvaju svađom i podsticanjem konflikta!?“, upitao je Selak.

On je istakao da to nije ništa novo, te da srpski narod veoma dobro zna da postoje dvostruki aršini – da ono što je dozvoljeno jednima nije drugima, ali je tužno posmatrati demonstraciju nemoći od nekog ko se smatra najmoćnijim.

„Zato se s pravom pitam šta i ko je sljedeći? Jesu li to ljudi, koji su 9. januara, na Dan Republike, na štandovima prodavali zastave Republike Srpske“, upitao je Selak.

On je naglasio da imperije koje kažnjavaju praznike čine te praznike besmrtnim.

„Bilo je tako kada je rimska imperija pokušala da zabrani slavljenje Hrista, biće i danas kada slično pokušava imperija iz Vašingtona. Ne mjeri se snaga bilo koje vjere kroz istoriju, ili Republike Srpske prema tome šta će te na nju baciti nego koliko je ona spremna da izdrži. A mi smo spremni da izdržimo sve. I zato nas ovakve akcije ne plaše nego okupljaju oko svetinje koju branimo“, poručio je Selak. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име