SELAK: Dan vrijedan vijekova

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je povodom 32. godišnjice Ustava Republike Srpske da je srpski narod usvajanjem Ustava postavio temelj državnosti u koji je utkana naša prošlost i kojim je određena naša budućnost.

“Republika Srpska je na dobrom putu, zna kuda ide i gdje želi da stigne.
Srpska ide putem stabilnog, demokratskog razvoja i želi da bude dio Evropske porodice, zajedno sa Srbijom. Taj put trasiran je na današnji dan prije 32 godine. Usvajanjem prvog Ustava postavljen je temelj u koji smo utkali našu prošlost i opredijelili našu budućnost”, izjavio je lider SPS-a.

Dodao je Selak da je od krucijalne važnosti naglašavati da je Ustav Republike Srpske stariji od Dejtona i da je Republika Srpska starija od dejtonske BiH.

“Naš prvi Ustav ogledalo je naše civilizacijske utemeljenosti. Dani koje obilježava Republika Srpska su dani velikih odluka u mirnodopskim uslovima, dani Skupština i Ustava, a ne dani ubijanja svatova”, rekao je Selak povodom godišnjice Ustava Srpske.

Na kraju, Selak je svim građanima Srpske čestitao 32. godišnjicu Ustava, naglašavajući da 28. februar 1992. godine predstavlja tačku u kojoj se spajaju naša istorijska vječnost i slavna budućnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OSTOJIĆ, BO RS: Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazovali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...