Selak: Cinizam UN – od Podrinja, Srebrenice do Gaze

Najavljena Rezolucija o Srebrenici još jedan je u nizu pritisaka na srpski narod, Srpsku i Srbiju i njenim eventualnim usvajanjem došlo bi do izazivanja dubljih nacionalnih, vjerskih i političkih podjela i tenzija u BiH, rekao je Goran Selak, predsjednik SPS-a.

“Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici bi izazvalo dublje vjerske, nacionalne i političke podjele, bezbjednosne tenzije i usložnjavanje situacije u BiH. Ovakvi i slični nasrtaji na srpski narod potvrda su globalnog cinizma – da u momentu u kojem UN nemoćno gleda i bilježi 16 000 mrtve djece u Gazi to kompenzuje rezolucijom o tragičnim događajima iz prošlog vijeka, pri tome namjerno zaboravljajući srpske žrtve oko Srebrenice. ”, ističe predsjednik Socijalističke partije Srpske.

Selak je naglasio da ne vidi nikakvu konkretnu dobit za BiH ili Bošnjake u cijeloj ovoj farsi, već vidi samo ograničene geopolitičke poene koji će se brzo zaboraviti.

“Nismo mi prvi narod čiji su razvoj, međunarodni ugled i položaj globalni moćnici pokušali da kompromituju rezolucijama u raznim međunarodnim forumima. Da li su u tome uspjeli? Naravno da nisu. Nikada i ne mogu moćnici uspjeti u svojim namjerama ako istina nije na njihovoj strani i ako se “otpuženi” izdingnu iznad nametnute situacije”, naglasio je lider SPS-a.

Na kraju, Selak je izrazio nadu da će članice Ujedinjenih nacija savjesno pristupiti eventalnom glasanju i da neće učestvovati u dodatnom zaoštravanju odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, posebno cijeneći nestabilne geopolitičke odnose.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име