SEKULIĆ: Projekat „Upoznaj muziku“ ponovo u Bijeljini (video)

Datum:

Share post:

Prije nekoliko godina, magistar harmonike Dušan Sekulić sa saradnicima pokrenuo je projekat „Upoznaj muziku“ koji je naišao na pozitivne komentare Bijeljinaca, a ove godine ga ponovno organizuju u novom ruhu i na drugačiji način.

„Ove godine ponovno ćemo da realizujemo projekat „Upoznaj muziku“ s tim da je ovaj put projekat bio napisan za edukaciju djece koja idu u osnovnu školu od drugog do četvrtog razreda – prilagođen bio njima. Želimo da pokušamo da stvorimo publiku, jer mislim da svake godine sve manje imamo ljudi koji posjećaju kulturne događaje i generalno mislim da polako kultura gubi neko svoje mjesto u društvu koje treba da bude mnogo značajnije. Zbog toga sam i napisao, aplicirao, da projekat bude baziran na djecu. U razgovoru sa direktorima škola, kad sam im objasnio sve kako će to da izgleda i koji su koncerti u pitanju i šta sve pravimo, oni su izrazili želju da uključujemo što više djece. S tim sredstvama što smo mi dobili od Skupštine, ne možemo da pokrijemo da svi prisustvuju tim koncertima. Od drugog do četvrtog razreda u osnovnim školama imamo negdje oko dvije hiljade djece. Mi nemamo salu, trebalo bi da sviramo pet dana da bi svi mogli tu da pristuju. Došli smo na neki kompromis da pravimo i večernje koncerte, što smo prije pravili. Sada će to biti mnogo veće i više izvođača će biti, generalno scenografija je drugačija i biće mnogo ozbiljnije. Preko dana će biti koncerti za djecu, od drugog do četvrtog razreda, koji su besplatni“, objasnio je Sekulić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Ove godine planirano je pet koncerata, a sve je trebalo da krene 15. maja. Međutim, zbog same organizacije, prvi koncert počinje u Sokolskom domu početkom juna, odnosno 4. i 5. juna – bal.

„Poenta bala je ples. Bal će biti organizovan u Sokolskom domu i datum je fiksiran 4. i 5. jun. Napravićemo gala veče – od samog ulaza, pa nadalje do plesnog podijuma. Drugo veče će biti organizovano, vjerovatno, u septembru – argentinsko veče. Treći koncert će biti koncert elektromuzike. Četvrti koncert je koncert filmske muzike, gdje će glumci iz svake kompozicije praviti režiju koja će ulaziti u muziku koju sviramo. Peti koncert će biti koncert ruske muzike“, istakao je Sekulić.

Ko god kupi paket za koncerte, može da povede dijete besplatno, samo je potrebno na vrijeme rezervisati mjesta. Paket su ulaznice koje važe za svih pet koncertara i moguće je kupiti tri različita paketa – od 30KM, od 50KM i od 70KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Obilježenje 32 godine od stradanja pripadnika JNA u Tuzli – Ne smije se odustati od istine o stradanju srpskog naroda (foto)

U Bijeljini i Tuzli danas su obilježene 32 godine od napada muslimanskih snaga na kolonu ЈNA u Tuzli...

BIJELJINA: Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića PRIKUPILA POTREBNE POTPISE ZA IZLAZAK NA IZBORE

Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića u Bijeljini prikupila je potrebne potpise za izlazak na Lokalne...

BIJELJINA: Radnik nakon “dva penala“ poražen u Prnjavoru – najavljeno saopštenje za javnost

Radnik iz Bijeljine je doživio prvi poraz u sezoni, i to poslije preokreta od Ljubića u Prnjavoru 2:1. Poveo...

ATENTATOR Juraj Cintula otkrio zašto je pucao na slovačkog premijera Roberta Fica (video)

Juraj Cintula, atentatora na slovačkog premijera Roberta Fica, rekao je da je to učinio jer se ne slaže...