U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”.

Četvrodnevna manifestacija praznika za uši održaće se od 30. marta do 2. aprila 2023. godine u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”. Festival je takmičarskog karaktera i ove godine okuplja preko 550 učesnika iz cijelog regiona iz 85 obrazovnih institucija iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo u ukupno 57 starosnih kategorija, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona.

Pored toga što je riznica mladih muzičara Festival je ”Primaveru” stavio u sam vrh takmičenja osmislivši nagradu ”JA SAM UČENIK ŠKOLE” koja će dati mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu, a koja će se ogledati u pianinu marke Feurich na kojem će ne samo takmičar, pobjednik imati priliku da svira već i druga djeca, učenici škole. Ove godine sponzor glavne nagrade je GRAD BIJELJINA.

Ovom nagradom, Festival Primavera želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i obrazovnih institucija, kao i da pruži prijateljsku platformu podrške budućim mladim umjetnicima.

U četvrtak, 30. marta sa početkom u 20 časova, na svečanom koncertu povodom otvaranja Festivala nastupiće klavirski duo Dragomir Bratić i Marija Gođevac iz Beograda, a Festival će otvoriti gradonačelnik dr LJubiša Petrović.

Zatvaranje takmičenja kao i svečana dodjela glavne nagrade – pijanina će se održati u nedelju, 2. aprila u 20.30 časova, a kako je grad sponzor ove vrijedne nagrade, istu će dodijeliti gradonačelnik dr LJubiša Petrović.

Svi takmičarski sadržaji su otvoreni za javnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име