OO SDS Teslić: Partijsko gaženje institucija Republike Srpske

Nastavak prakse održavanja partijskih sastanaka SNSD-a u Palati predsjednika Republike Srpske od strane Milorada Dodika koji obnaša tu funkciju i Željke Cvijanović u funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH, predstavlja kontinuitet gaženja i ponižavanja institucija Republike Srpske u režiji vladajuće partije.

Umjesto da takve sastanke obavljaju u raskošnim prostorijama SNSD-a, Milorad Dodik uzurpira instituciju predsjednika Republike Srpske na način na koji to čak ni Savez komunista nije činio za vrijeme bivše Jugoslavije. Poruka narodu i javnosti je da su Republika Srpska i njene institucije nižeg ranga u odnosu na Komitet i partiju koja na sve načine pokušava da u Republici Srpskoj uvede jednopartijski sistem i diktaturu.

Nije prvi put da Milorad Dodik kao predsjednik Republike Srpske zvanično u stranačkoj funkciji prima delegacije Opštinskog odbora SNSD Teslić, podsjetićemo da je u više navrata u uzaludnim pokušajima da poništi volju naroda Teslića, u Palati predsjednika primao preletače za koje postoji osnovana sumnja, svjedočanstva i upitna imovina, da su za prelazak u SNSD primili novac.

U Tesliću postoje zaista uspješni mladi ljudi koji su se dokazali ne samo u okvirima Republike Srpske, BiH i regiona, već svjetskim rezultatima u oblastima nauke i inovacija, privrede, sporta, kulture i mnogim drugim oblastima, ali nažalost u nakaradnom sistemu vrijednosti koji 20 godina kreira SNSD u našoj zemlji, niko od njih izgleda nije zaslužio da bude priznat za svoje rezultate na način da bude primljen u kabinet i Palatu predsjednika Republike Srpske. Umjesto njih, prednost imaju lica sumnjive prošlosti, lica sa višestrukim krivičnim prijavama, pa i presuđeni kriminalci, kič i šund i ostale najniže vrijednosti u našem društvu.

U ovom konkretnom slučaju većina prisutnih sa izuzetkom dosadašnjeg predsjednika SNSD Teslić, imaju iza sebe krivične prijave za razna krivična djela od zloupotreba službenog položaja do privrednog kriminala u iznosima od nekoliko stotina do nekoliko miliona KM. Istovremeno smješna i žalosna je činjenica da u kabinetu predsjednika Republike Srpske nasuprot jedan drugom sjede dva lica koja su jedan drugom smještali krivične prijave za milionske krađe šume, koje još nisu dobile sudski epilog.

Jučerašnja tragikomična partijska i komitetska cirkuska predstava u Palati predsjednika Republike Srpske dolazi nakon turbulencija u lokalnom SNSD-u nakon hapšenja za mito bivšeg direktora Šumskog gazdinstva „Borja“ za mito od 5.000 KM i zahtjeva dosadašnjem predsjedniku SNSD Teslić Daliboru Paniću da istog isključi iz stranke, navodno iz tobožnje brige za imidž partije i tobožnje borbe protiv kriminala u svojim redovima, a da mjesec dana kasnije prima lica protiv kojih se vode krivični postupci u hiljadu puta većim iznosima za krađu imovine Republike Srpske.

Frapantna je činjenica da se na partijski sastanak i skrnavljenje institucija Republike Srpske poziva novi direktor javnog preduzeća ŠG „Borja“ Teslić, podružnice Šuma Srpske, što dovoljno govori sa kakvim namjerama Komitet ulazi u pripremu za lokalne izbore.

Pokojni slavni srpski glumac Danilo Lazović je svojevremeno nakon skupa SNSD-a u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, simbolično i satirički tražio sveštenika da okadi prostorije da istjera nečiste sile. Doći će dan kada će u Palatu predsjednika Republike Srpske ponovo doći dostojan Srbin koji će vratiti dignitet ovoj instituciji, koji će okaditi prostorije od svih nečistih sila koje su tu boravile prethodnih 20 godina.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име