SDS neće učestvovati na vanrednim izborima u Bratuncu i Zvorniku

Datum:

Share post:

Srpska demokratska stranka neće učestvovati na vanrednim izborima u Bratuncu i Zvorniku pod sadašnjim uslovima jer ne želi dati legitimitet izbornom procesu koji ne odražava volju građana nego je rezultat izbornih manipulacija, objavljeno je na zvaničnoj FB stranici SDS RS, a status prenosimo u cijelosti:

SDS: VANREDNI IZBORI U ZVORNIKU I BRATUNCU NEĆE ODRAŽAVATI VOLJU GRAĐANA

Srpska demokratska stranka neće učestvovati na vanrednim izborima u Bratuncu i Zvorniku pod sadašnjim uslovima jer ne želi dati legitimitet izbornom procesu koji ne odražava volju građana nego je rezultat izbornih manipulacija.

Pozivamo građane Zvornika i Bratunca da ne izađu na ove izbore čime će se izjasniti da ne podržavaju ovakav izborni proces u kojem je ishod unaprijed poznat i isfabrikovan u biračkim odborima i izbornim komisijama.

TESTNA REKLAMA

Bez obzira na stav da predstojeći vanredni izbori u Zvorniku i Bratuncu neće biti sprovedeni pod fer i poštenim uslovima, te iako Srpska demokratska stranka na njima neće učestvovati, na svim biračkim mjestima i u lokalnim izbornim komisijama će imati svoje posmatrače kako bi evidentirali sve nepravilnosti, o kojima ćemo blagovremeno reagovati prema nadležnim institucijama i obavijestiti javnost.

Široj javnosti je poznato da je na prethodnim izborima zabilježen veliki broj slučajeva neregularnosti u izbornom procesu i u ove dvije lokalne zajednice do te mjere da su regularnost, zakonitost, integritet, legitimitet i rezultati izbornog procesa u potpunosti dovedeni u pitanje.

Srpska demokratska stranka zahtijeva izmjene izbornog zakona koji će dovesti do fer i poštenih izbora, te eliminisati izborne krađe i političku korupciju.

Pod tim se podrazumijevaju ne samo tehničke izmjene izbornog zakona i uvođenje skenera i video nadzora paralelno sa ručnim brojanjem kao kontrolnim mehanizmom, već takođe suštinske izmjene poput vraćanja strankama vlasništvo nad mandatima izabranih funkcionera, koji će eliminisati političku korupciju koja je obilježila prethodno desetljeće na političkoj sceni Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đoković piše novu stranicu teniske istorije

​Srpski teniser Novak Đoković boriće se sutra protiv Grka Stefanosa Cicipasa za svoju rekordnu desetu titulu na Otvorenom...

U Bijeljini otvoren 4. Kjokušinkai karate turnir “RS čelendž“ (foto)

U Bijeljini je večeras otvoren četvrti „RS Čelendž“ kjokušinkai karate turnir na kojem učestvuju borci iz Španije, Rumunije,...

Danas obilježena 81. godišnjica “Igmanskog marša”

Partizani vršili proboj ka Foči: Hiljade ljudi iz BiH i regije obilježilo godišnjicu Igmanskog marša Godišnjica je obilježena tradicionalnim...

OSTOJIĆ BO RS: Hitno imenovati resornog ministra i nastaviti pregovore

Savjet Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ apeluje na institucije Srpske da se što hitnije imenuje resorni ministar i...