SAVO BAKAJLIĆ: Tražimo da cijena pšenice u BiH bude 70 pfeninga (foto,video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, gostujući u Dnevniku 2 BN TV rekao je da su poljoprivrednici Semberije poniženi od resornih ministarstava, odnosno, ministara koji nisu došli u Bijeljinu kako bi riješili aktuelne probleme vezane za cijenu pšenice. 

Cijena na nivou cijele BiH da bude 70 pfeninga
„Poljoprivrednici nisu zadovoljni cijenom koja se nudi. Mi smo odlučili da cijena na nivou cijele BiH bude 70 pfeninga i da se nagradi kvalitet sa dva pfeniniga. Ispod toga mi nećemo ići. Država je odbacila poljoprivredne proizviđače na svoj način i prepustila nas mlinsko-pekarskoj industriji koji se hvataju za okruženje. Imali smo nekoliko sastanaka u Gradskoj upravi i nismo mogli da postignemo nikakav dogovor. Njihova cijena je bila smiješna, a naša cijena koštanja je bila visoka. Čekali smo prinos, prinosi su manji, kvalitet je bolji nego prošle godine i zato tražimo da se to nagradi“, rekao je Bakajlić. 

Kako je istakao Bakajlić, iz Udruženja su poručivali da se zabrani uvoz, međutim, resorno ministarstvo nije imalo sluha za njihove zahtjeve. 

 

Posljednji put smo pozvali gospodina Dodika, ako ne dođe do četvrtka – mi izlazimo na ulicu“
„Nažalost, spali smo na udicu uvoza i ovaj narod nije svjestan šta će se sve desiti ukoliko se nekad zatvori nešto u okruženju. Mi nećemo imati nikakve hrane. Tražili smo da dođu ministri, oni nisu htjeli da nas ispoštuju. Posljednji put smo pozvali gospodina Dodika, ako ne dođe do četvrtka – mi izlazimo na ulicu“, rekao je Bakajlić, te najavio da će se u četvrtak održati sastanak svih udurženja u Semberiji kako bi dali do znanja da su jedinstveni.  

Semberija je ostala bez 10.000 poljoprivrednih proizvođača – krivac država
U proteklih sedam godina, Semberija je ostala bez 10.000 poljoprivrednih proizvođača, a za to je, kako kaže Bakajlić, krivac država i politika u ministarstvu poljoprivrede. 

Bakajlić je takođe predao i zahtjev za održavanje tematske sjednice Skupštine Grada Bijeljina kako bi sa odbornicima razgovarali o situaciji u kojoj se nalaze poljoprivrednici.

Sutra očekujem odgovor od Gradonačelnika i predsjednika Skupštine Grada Bijeljina o zakazivanju sjednice. 

Nisam prodao pšenicu – to su špekulacije
Na pitanje novinara da se špekuliše da je već prodao pšenicu po znatno nižoj cijeni nego što sada traže, Bakajlić kaže da to nije istina, da su to špekulacije, da nezna odkud blok bez pečata, bez potpisa bez ičega te da je u pitanju kompezacija za repromaterijal.

Bakajlić je na kraju gostovanja u Dnevniku 2 BN TV rekao neće odustati od svojih ciljeva, odnosno da cijena pšenice u BiH bude 0,70 pfeninga, te da takve priče i kako kaže špekulacije, idu od političkih poltrona iz Semberije koji ne gledaju opšti interes. 
 
Dešavanja u Bijeljini 
Izvor: desavanjaubijeljini.com/rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...