SAVIĆ – PREKO 500 PAKETA POMOĆI malim poljoprivrednim proizvođačima za desetak dana OSTANI KOD KUĆE

Datum:

Share post:

Po projektu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog novonastale situacije, a u saradnji sa lokalnim samoupravama, dijeliće se paketi pomoći za male poljoprivredne proizvođače.

Rok za prijavu je bio do danas, nakon čega je komisija pregledala prijave i konačan zvanični spisak Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina poslalo je resornom ministarstvu na dalju obradu.
 
„Ukupan broj paketa koji sadrže sjemena i đubrivo, a koji će biti dodijeljen u Gradu Bijeljina je 539. Mi smo bilo zaduženi za prikupljanje dokumentacije. Napravili smo spisak i zvanično poslali Ministarstvu prije kraja radnog vremena 539 imena koliko je od nas traženo“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljin načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Mladen Savić.

U roku predviđenom za prijavu, kako je rekao, prijavio se malo veći broj ljudi, ali je komisija spisak pravila prema kriterijuma iz prijavnog lista. Kao najveći kriterijum uzimana je socijalna kategorija, odnosno prioritet je dat onima koji su ugroženi i kojima je pomoć najpotrebnija.

„U ponedjeljak će resorno ministarstvo odraditi preliminarni pregled. Očekujemo da sve bude gotovo za sedam do deset dana od tada i da bude nama na raspolaganju. Sve će biti dijeljeno transparentno i komisijski“, istakao je Savić i dodao da će svi biti blagovremeno obaviješteni o terminu podjele navedenih paketa.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...