Delegacije Partije demokratskog progresa i Liste za pravdu i red, predvođene predsjednicima Branislavom Borenovićem i Nebojšom Vukanovićem, održale su sastanak danas u Banjaluci.

Teme sastanka su bile izmjene Izbornog zakona i saradnja dvije stranke.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, istakao je zajedničko opredjeljenje PDP i Liste za pravdu i red da nastave da insistiraju na fer i poštenim izborima.

– Nastavićemo da se borimo da se kroz izmjene Izbornog zakona uvede skeniranje glasačkim listića, otisak prsta birača i video nadzor na biračkim mjestima, kako bi se omogućilo da budući izbori budu zakoniti. Zakoniti izbori su prioritet za izgradnju zdravog društva, da bi se vratilo povjerenje građana u izborni proces, ali i da bi zemlju vodili oni u čiji se legitimitet ne sumnja – rekao je Borenović.

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, istakao je da je jasno ko opstruiše donošenje izmjena Izbornog zakona i kome pravedni izbori ne odgovaraju.

– Naravno, režimu. Naše opravdane sumnje da kradu izbore nisu od juče, to se u enormnim količinama radi duže od decenije. Nismo zaboravili kada je još 2014. godine u čisto srpskom selu svi glasovi opozicionog kandidata upisani Ramizu Salkiću i nikome ništa. Tako od izbora do izbora. To ludilo mora biti zaustavljeno, a mi od borbe nećemo odustati – poručio je Vukanović.

Takođe se razgovaralo o saradnji dvije stranke.

– Imamo zaista odličnu saradnju naših Klubova u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Tako je i u PD PS BiH, gdje imamo zajednički klub, zajedno sa poslanicima SDS – rekao je Borenović.

Vukanović takođe kaže da je saradnja dvije stranke u parlamentima na visokom nivou.

– Tu smo jedni uz druge, jer u uslovima gdje imamo i najviše zakonodavno tijelo koje zloupotrebljava vladajuća oligarhija, nije jednostavno djelovati. Ali, tek njima nije lako sa nama, jer uvijek tražimo istinu, što nije nešto u čemu se snalaze – poručio je Vukanović.

Delegacije dvije stranke razgovarale su i o nastavku saradnje, te izazovima u budućim izbornim procesima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име