ŠAROVIĆ: SDS u Bijeljini u fazi konsolidacije

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je danas u Bijeljini da je Gradska organizacija SDS u ovom gradu u fazi konsolidacije te da je uvjeren da će u potpunosti biti sanirana šteta koja je nastala usljed posljednih dešavanja u SDS.

„Danas sam ovdje u Bijeljini sa svojim saradnicima, zamjenikom, generalnim sekretarom, našim narodnim poslanikom, ostalim našim članovima, pred doskorašnjim prostorijama SDS. O tome zaista neću govoriti i posvećivati pažnju, zašto je ugovor otkazan odmah. To više govori o drugima. Nećemo se previše baviti ovom vrstom scenarija, mi ne želimo uopšte da se bacamo kamenom na bilo šta. Mi smo ovdje vodili  politiku SDS i razišli smo se sa prvim čovjekom naše Gradske organizacije. Danas sam ovdje da bih dao podršku našim članovima, koji su ostali vjerni. Većina članova u Bijeljini i Semberiji ostala je uz SDS, vjeruju u SDS i mi vjerujemo u njih“, rekao je Šarović.

Šarović je rekao da snažno podržava i poslanika SDS Tomicu Stojanovića, kao i druge ljude i saradnike koji su ostali uz SDS u Bijeljini, istakavši da će upravo Stojanović biti njegov ključni saradnik kada je u pitanju Predsjedništvo iz Semberije.

„Tu sam da podržim i našeg poslanika Tomicu Stojanovića, kao i druge saradnike koji su ovdje i koji su ostali uz SDS i onda kada je situacija ovakva kakva jeste. Tomice, mnogo znači što si tu sa ljudima, a i moj dolazak ovdje danas je upravo iz tog razloga, da svima vama dam podršku. Ovo je prilika da kažem da je sa nama danas trebao da bude i zamjenik predsjendika GO Nenad Lalić, ali je on na zdravstvenoj rehabilitaciji. Mi smo sa njim u kontaktu. Ovo je prilika da kažem da sam već uputio prijedlog i moj izbor za člana Predsjedništva SDS iz Bijeljine je Tomica Stojanović. On će biti moj ključni saradnik kada je u pitanju Predsjedništvo iz Semberije. Pred njim je ozbiljan zadatak,  ali ja u njega vjerujem. Mislim da ćemo dobro sarađivati“, istakao je Šarović.

TESTNA REKLAMA

Kao jednu od ključnih ličnosti SDS u Bijeljini Šarović je naveo i Nenada Lalića, koji je formalno zamjenik predsjednika Gradske organizacije.

„Mi Gradsku organizaciju nismo željeli da raspustimo. Smatrali smo da bi to bila šteta. Pokušaćemo sa ovim ljudima da radimo“, istakao je Šarović. 
Predsjednik SDS rekao je i da je GO ove stranke u Bijeljini u fazi konsolidacije, ocijenivši da taj proces ide u dobrom pravcu.

„Konsolidacija ide u dobrom pravcu. Moram da kažem da sam vrlo ohrabren. I više od očekivanja. Mislim da ćemo uspjeti u potpunosti da saniramo štete koje smo pretrpjeli u jednom procesu koji je trajao dva mjeseca“, rekao je Šarović.
Kada je riječ o izborima, kandidatu za gradonačelnika i eventualnim koalicijama, Šarović je rekao da za bavljenje tim pitanjima ima još vremena .

Na pitanje kako će na budućnost SDS uticati sporazum predsjednika GO PDP Bijeljina Slaviše Markovića i SNSD, Šarović je rekao da taj potez neće imati direktog uticaja na SDS.

„Naša predviđanja, odnosno stavovi od prije mjesec i po dana pokazali su se potpuno istinitim. SNSD i njihov predsjednik ušli su ovdje prije izvjesnog vremena sa jasnim ciljem, da razvale i unište jednu koaliciju koja je funkcionisala na duži period, koja je bila pobjednička i koja je imala apsolutnu većinu u Bijeljini. Radili su na dva kolosjeka –  njihov predsjednik Gradske organizacije radio je sa PDP, a predsjednik SNSD radio je sa SDS. I jedan i drugi imali su istu namjeru. Mislim da su na neki način namagarčili i našeg predsjendika GO i predsjendika PDP“, rekao je Šarović.
Šarović kaže i da je svakodnevnom   kontaktu sa predsjednikom PDP Branislavom Borenovićem, te da ima uvjeravanja da će i PDP po ovom pitanju stvari završiti kao što je i SDS.

Stojanović: SDS u Bijeljini će biti još jači
Poslanik SDS u Narodnoj skupštini RS Tomica Stojanović uvjeren je da SDS u Bijeljini živi i da će nakon ovih procesa biti još jači.

„Želim da uputim nekoliko poruka,  prije svega građanima Bijeljine i svim članovima i simpatizerima SDS na području grada Bijeljine ali i širom RS.  SDS u Bijeljini će da živi i siguran sam da će biti još jači. Poruka svim drugim gradovima na prostoru RS je da se dešavanjima u Bijeljini zaustavlja proces osipanja SDS. Siguran sam da toga više neće biti. Ono što za Bijeljinu mogu reći, a što je rekao i predsjednik, najznačajnije je da je narod sa nama, da je prepoznao jednu iskrenu priču kada je riječ o članovima SDS, i da je najveći broj predsjednika mjesnih odbora, a to je život, to je ključ, to  je duša i srce SDS, ostao uz svoju stranku, uz ideje i  program SDS.  Niko nije želio da proda obraz i čast , da po raznim pitanjima ode na neku drugu stranu“, istakao je Stojanović.

Stojanović  smatra da će SDS iz najnovijih dešavanja izaći bolji, te da u tom pogledu postoji maksimalan optimizam.
„Siguran sam da će SDS živjeti i dalje i  da će se još bolje ponašati na ovom terenu,  da će biti prisniji sa svojim narodom, da ćemo ući u narod i saslušati njihove probleme i potrebe. Iz SDS dolazi jedan maksimalni optimizam. Ovim se pokazuje da nije sve na prodaju, da se ne može sve kupiti, bez obzira na razne ponude koje postoje. Uvjeren sam da će sve ovo da funkcioniše kako treba.  Pred nama je proces rehabilitacije, u smislu da se dobro organizujemo, s obzirom da mi u ovom momentu nemamo prostorije. Poruka svima koje eventualno nisam pozvao danas telefonski ili na neki drugi način, da će biti ostvaren kontakt sa njima, da ćemo sarađivati, da mi je žao što nisam došao do svih. Ja im se izvinjavam, ali neka budu sigurni da ćemo svakog našeg člana pozvati, a sve one koji su nekada, eventualno, razočarani izašli iz SDS pozivam da se vrate i da oproste i oni nama. Da pokušamo da nađemo zajedničku riječ i da napravimo jednu aktivnost, jednu iskrenu priču i želju da ovaj prostor bude jedan kvalitetan prostor za život“, poručio je Stojanović.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...