Na meil adresu portala Dešavanja u Bijeljini je stiglo saopštenje za javnost SP Ugljevik koje prenosimo u cijelosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO SP UGLJEVIK

Povodom najnovijih prijetnji likvidacijom odborniku Socijalističke partije u Skupštini Opštine Ugljevik, PETRU RADOVANOVIĆU, izražavamo najoštriji protest i osuđujemo ovakav čin, te smatramo da je lična bezbjednost Petra Radovanovića ugrožena i pozivamo nadležne organe MUP i Tužilaštvo da hitno reaguju i učine napore i rasvijetle ovaj slučaj, kako bi bezbjednost svih građana Ugljevika, kao i svih članova Socijalističke partije bila osigurana.

Petar Radovanović, odbornik SP u Opštini Ugljevik

Svjedoci smo da zbog opozicionog djelovanja, iznošenja ličnog mišljenja, kao i slobode govora naši funkcioneru i odbornici su na udaru prijetnji likvidacijom, tužbama i krivičnim prijavama, ali sve one koji žele da nas zastraše i ometu u našem djelovanju poručujemo da im to neće poći za rukom i da ćemo zbog upućenih prijetnji još energičnije i odlučnije djelovati i ukazivati na propuste koje uočavamo u radu svih službi na području Ugljevika.

OTVORENO PISMO PETRA RADOVANOVIĆA, ODBORNIKA SP U SO UGLJEVIK NAČELNIKU OPŠTINE

Prijetnja likvidacijom odborniku Socijalističke partije izvršena je dana 11.6.2023. godine, u periodu od 17.25 do 18.57 časova, i to putem društvene mreže facebook, kojom prilikom mu je nepoznato lice, koje koristi profil: miš biribiš, uputilo riječi: „DA BI GA MOGAO POJESTI MRAK“, i da je „DOŠLO VRIJEME NA NAPLATU“, te je u kratkom roku, poslije upućenih prijetnji, izvršeno uklanjanje predmetnih navoda.

Smatramo da je ovo atak na Socijalističku partiju i da smo prije nekoliko dana bili svjedoci paljenja automobila odbornika SP u Gradišci, a u Ugljeviku smo svjedoci zastrašivanja funkcionera i prijetnji likvidacijom, te pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čelu sa ministrom Sinišom Karanom, da preduzmu konkretne korake kako bi građane Ugljevika i sve članove Socijalističke partije zaštitili od lokalnih moćnika, ili onih koji misle da su moćnici, te govore da će Socijalističku partiju u Ugljeviku uništiti, a smatramo da je ovo jedan od koraka u njihovoj namjeri, a isti je uzaludan i bez efekta, jer će Socijalisti u Ugljeviku nastaviti sprovoditi politiku iznošenja istinitih činjenica bez straha i argumentovano.

Vujo Marković, predsjednik SP Ugljevik

Odbornik Socijalističke partije, Petar Radovanović, se odmah 11.6.2023. godine obratio policijskoj stanici Ugljevik, a dana 12.6.2023. godine podnio i zvaničnu prijavu, te očekujemo otkrivanje učinioca i izricanje odgovarajućih sankcija.

S poštovanjem,
Predsjednik Socijalističke partije, OO Ugljevik
Vujo Marković

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име