Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Datum:

Share post:

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za ekonomski pad.

Izgleda da je to prvi učinio Samsung, jer je navodno ova kompanija smanjila proizvodnju pametnih telefona i već bilježi pad prodaje telefona.

Iako je Samsung tvrdio da očekuje da će prodaja pametnih telefona ostati na istom nivou kao i u prvoj polovini ove godine, djeluje da se stvari na terenu odvijaju drugačije. 

Rojters prenosi ekskluzivni izveštaj u kojem se tvrdi da je Samsung prekinuo proizvodnju svojih pametnih telefona u svojoj fabrici „Thai Nguyen“. Ova fabrika svake godine proizvede oko 100 miliona pametnih telefona, prenosi B92.

TESTNA REKLAMA

Navodno, radnici u Samsungu tvrde da neke proizvodne linije u fabrici rade samo tri dana u sedmici u odnosu na šest dana, koliko se radilo ranije. 

S druge strane, navodno neki pogoni rade četiri dana u sedmici. Rojters međutim ne zna da li Samsung prebacuje dio proizvodnje van Vijetnama, za što postoji mala vjerovatnoća.

Skoro svi radnici fabrike u Vijetnamu, koje je intervjuisao Rojters, tvrde da posao u fabrici ne ide dobro. 

U ovo doba prošle godine, proizvodnja Galaxy pametnih telefona u ovoj fabrici bila je na vrhuncu, ali stvari su sada drugačije. Neki radnici su čak naveli da nikada nisu vidjeli tako nisku stopu proizvodnje pametnih telefona. Moglo bi doći i do otpuštanja radnika.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pexels
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...

KMF Radnik Bijeljina – Plavi igraju test utakmice

Do početka Premijer futsal lige BiH je ostalo još desetak dana, pa sve ekipe testiraju svoju formu i...

NAJAVA ZA NOVI BROJ ,,SEMBERSKIH NOVINA“

U novom broju, ,,Semberskih novina'', koji je na kioscima, možete pročitati: 1. Kako je glasao narod Semberije i koji...