SAMIR BAĆEVAC (SDA): Odgovorno tvrdim da ću glasati ZA OPOZIV gradonačelnika Bijeljine

Datum:

Share post:

SAMIR BAĆEVAC (SDA): Odgovorno tvrdim da ću glasati ZA OPOZIV gradonačelnika Bijeljine

Saopštenje za javnost Samira Baćevca (SDA) prenosimo u cijelosti:

Ovih dana sam dobio veliki broj upita od strane naših sugrađana u Janji i Bijeljini, kao i onih koji borave u našoj dijaspori vezano za referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića koji se planira održati u nedelju 19.3.2023. godine na svim redovnim biračkim mjestima na teritoriji grada Bijeljina. Odgovorno tvrdim da za opoziv imam nekoliko čvrstih razloga i sam ću glasati ZA OPOZIV.

Krenimo redom:

Prvi razlog je Petrovićeva prva zvanična inicijativa sa prve redovne sijednice skupštine Grada, održane 3. marta 2021. godine, kojom je predložio inicijativu za postavljanje biste četničkom đeneralu iz II Svjetskog rata Draži Mihajloviću u samom centru grada, iako sam ga u Otvorenom pismu pozvao da to ne čini kako ne bi remetio i usložnjavao solidno uspostavljene međunacionalne odnose u našem gradu. Ostao je pri inicijativi i bista je nedugo nakon toga i postavljena čime je poslana veoma ružna poruka u svijet ali su i spriječene značajne strane investicije u našem gradu.

Drugi razlog jeste to što nikada nije htio dati nalog za raspisivanje tendera za završetak asfaltiranja jedne od najvažnijih ulica u Janji- ulicu Braća Lazić, iako smo obezbijedili veći dio sredstava od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za adaptaciju iste, završen je samo jedan manji dio od ovih donatorskih sredstava, a zbog čega ispašta veliki broj našeg stanovništva koji koristi ovu veoma prometnu ulicu.

Treći razlog je njegova uloga u podvajanju naše Janje na kako sam kaže, „Staru“ i „Novu Janju“ te održavanju zasebnih sastanaka koje planira nastaviti i ovih dana u toku svoje kampanje za ostanak na funkciji gradonačelnika.

I četvrti, za mene najvažniji razlog (ima ih još) jeste njegova inicijativa od prije par mjeseci kojom je želio izmijeniti regulacioni plan Centar grada i proglasiti opštim interesom rušenje zgrade Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini i oduzimanje dijela harema Sultan Sulejmanove- Atik džamije u Bijeljini za izgradnju pristupnog puta, iako je isti pod zaštitom države Bosne i Hercegovine kao nacionalni spomenik. Na sreću, odbornici Skupštine grada Bijeljina su ovaj put skinuli ovu tačku dnevnog reda na prijedlog naših odbornika Azema i Mustafe. Šta bi bilo sledeće ako bi se ovakve inicijative nastavile i u budućnosti?

Ovo su samo neki od razloga zašto smatram da ovaj čovjek, koji se, najblaže rečeno nije snašao u ulozi prvog čovjeka našeg grada Bijeljina treba da ode.

Pozivam moje prijatelje i komšije da 19. marta izađu i glasaju ZA OPOZIV aktuelnog gradonačelnika grada Bijeljina.

https://hayat.ba/samir-bacevac-izgradnja…/366230/

 Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...