Kompanije, koje su verifikovale svoj identitet kroz postojeću BIMI funkciju automatski dobijaju logo za verifikaciju.

Gmail će početi da prikazuje prepoznatljivu plavu kvačicu pored imena pošiljaoca sadržaja, kako bi se označio njegov verifikovani identitet.

U blog objavi Google je istakao da bi funkcija trebalo da pomogne korisnicima da odrede da li imejl poruka stiže od strane legitimnog izvora ili prevaranta.

Plave kvačice za verifikaciju su nadogradnja postojeće Brand Indicators for Message Identification (BIMI) funkcije u Gmailu.

Ovo od kompanija zahtijeva da autentifikuju logo brenda koji koriste jer bi njihov avatar koji koriste trebalo korisnicima da da do znanja da logo zaista pripada toj kompaniji.

Google ističe da autentifikacija imejla može da pomogne i korisnicima i bezbjednosnim sistemima da idrntifikuju i zaustave spamovanje, kao i da pomognu pošiljaocima poruka da učvrste povjerenje u svoj brend, prenosi b92.

Plave kvačice biće vidljive svim korisnicima personalnih Google naloga, svim Google Workspace korisnicima, kao i korisnicima naslijeđenih G Suite naloga.

Iz kompanije Google su istakli da krajnji korisnici ne moraju ništa da preduzimaju, dok zainteresovani administratori mogu da postave BIMI i dobiju Verified Mark Certificate (VMC) za logo svog brenda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име