"SAD NEK SE ŠVALERIŠU" Ljubomorni muž pucao prvo u Branislavu, pa onda u vozača

Datum:

Share post:

E, sad nek se švalerišu! – izgovorio je navodno Predrag G. (53) pošto je na zemlju spustio automatsku pušku, iz koje je samo nekoliko trenutaka ranije usmrtio svoju suprugu Branislavu (49), direktorku Osnovne škole “Sava Šumanović” u Erdeviku, i školskog vozača Miroslava B. (55).Njih dvoje ubijeni su u petak ujutru na svojim radnim mjestima rafalima iz automatskog oružja.

Zbog sumnje da je izvršio dvostruki zločin, Predragu su lisice stavljene na ruke u školskom dvorištu. Prema prvim informacijama iz istrage, on je najprije usmrtio Branislavu, a zatim i Miroslava, jer je navodno sumnjao da su njih dvoje više godina u ljubavnoj vezi.
Krvava drama, koja je potresla Erdevik, započela je oko 9.30, kada je Predrag sa automatskom puškom uletio u školu i ispalio najprije rafal u Branislavu, sa kojom ima dvojicu sinova. Zatim je usmrtio i Miroslava, koji posljednje tri godine radi kao vozač u školi, a onda je izašao iz školske zgrade, odložio oružje i predao se policajcu koji ga je već držao na nišanu.

– Predrag je ušao u školu, jer je znao da je Branislava unutra. Najprije se popeo na drugi sprat, a kada je vidio da je promašio njenu kancelariju, spustio se sprat niže. Navodno je na stepeništu sreo sekretaricu Vesnu V. Protrčao je i kroz zbornicu, a zatim uletio kod supruge i rafalnom paljbom je usmrtio dok je bila sama u kancelariji i sjedila za stolom – govori sagovornik iz istrage.

Čim je završio krvavi pir nad suprugom, Predrag se spustio u prizemlje, gdje je zatekao Miroslava kako sjedi sa domarom škole Brankom M.

– Ušao je bez riječi i sasuo rafal u Miroslava, na sreću ne povrijedivši domara, koji je još u šoku – prenosi Telegraf.
Dok je unezvijereno trčao po zgradi, Predraga je srela spremačica, a kada je čula prve pucnje, uplašila se i odmah otrčala u policijsku stanicu, koja se nalazi prekoputa škole, ispričavši šta je vidjela i dodajući: “Sigurno je nešto uradio.”

 
Policajci su odmah otrčali prema školi, da bi se veoma brzo jedan od njih susreo sa ubicom oči u oči.– On je izašao, možda je htio i da beži, ali mu je rečeno da odloži oružje i da se preda, što je on brzo i uradio. Odložio je pušku na beton i bez opiranja stavljene su mu lisice na ruke – kažu iz policije.

Mještani Erdevika kažu da su sve troje poznavali kao fine, dobre i uzorne ljude, i da niko od njih nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto dogoditi. Makar i ljubomora bila povod. U ovoj porodici nikada nije bilo prijava za nasilje.

– Branislavina mama Olgica rodom je iz Erdevika. Ona je bila udata u Prizrenu i poslije razvoda, sa kćerkom i sinom Branislavom se vratila u rodno mjesto. Ovde se ponovo udala za finog čoveka Jugomira, sa kojim nema djece. Njen stariji sin umro je prije nekoliko godina od raka pluća, jadna žena ostala je bez oboje djece – govori  mještanka, koja nije željela da joj se ime spominje.

I za Miroslava B., Erdevičani koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale. Kažu da se prije oko sedam godina razveo od žene sa kojom ima dvije kćerke. Jedno vrijeme je bio fudbalski trener u FK Radnički u Šidu, a onda ga je Branislava, kada je postavljena za direktorku škole, zaposlila kao vozača da dovozi nastavnike iz Šida na posao i vraća ih nazad do kuća.

Ljubomora najvjerovatniji motiv
Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina najverovatnije je ljubomora.

– Dugo se pričalo da su u ljubavnoj vezi, oni to čak nisu ni krili. Branislava je pričala da njen brak ne valja. Samo Petar zna šta se dešavalo – kaže jedan od poznanika bračnog para.
Bračni par Predrag i Branislava iza sebe je ostavio dvojicu sinova, starih 17 i 23 godine.

Oružje
Predrag G. zaposlen je u Šumskom lovištu “Morović”. Oni koji ga poznaju, kažu da su ga priče o nevjerstvu supruge dugo tištile.

– On je vodio ljude u lov, a i sam je bio ljubitelj ovog sporta, pa nije čudno što je imao oružje u posjedu – smatraju njegovi prijatelji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/telegraf rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRAJF: Cilj rezolucije o Srebrenici u UN plasiranje lažnih vijesti, nije bilo genocida

Izraelski istoričar Gideon Grajf, predsjednik Nezavisne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u Srebreničkoj regiji u periodu 1992....

SVE STRANKE POTPISALE: Ovo su zaključci NS RS o Srebrenici – termin “genocid” netačan, TRAJNO SE ODBACUJE (foto)

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je Izvještaj o stradanjima svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995....

„ODLUKE ŠMITA NIŠTAVNE“: Ovo je 10 zaključaka koje je SNSD predložio u Predstavničkom domu BiH

Predstavnički dom BiH proglašava ništavnim, nedozvoljenim i pravno neobavezujućim odluke Kristijana Šmita i obavezuje institucije BiH da ih...

Predrag Jović, direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja na 25. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

U Mostaru je svečano otvoren 25. Međunarodni sajma privrede. Svečanoj ceremoniji otvaranja 25. Međunarodnog sajma privrede prisustvovali su predsjednik...