RUKOVODSTVO SDS BRČKO OBILJEŽILO 9. JANUAR – DAN REPUBLIKE SRPSKE

Datum:

Share post:

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik Srpskim braniocima Brčkog, Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Brčko danas je uz prisustvo velikog broja članova i simpatizera, obilježio 9. januar Dan Republike Srpske.

Predsjednik OO SDS Brčko Mladen Vasić je rekao da je Brčko specifična sredina koja povezuje istočni i zapadni dio Republike Srpske i u kojoj bi proslava Dana Republike trebala biti mnogo naglašenija. On je dodao da je obilježavanje Dana Republike Srpske u ovom gradu jako važno zbog simbolike okupljanja i jedinstva srpskog naroda koji živi na ovim prostorima.

Član Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ispred Srpske demokratske stranke Mladen Bosić rekao je danas nakon polaganja vijenaca na spomenik Srpskim braniocima Brčkog da se na današnji dan uvijek podsjete kroz kakve je nevolje prošao narod u ovom gradu.

„U Brčkom gdje je branjena Republika Srpska ovaj praznik ima poseban značaj i tu je bila strateška tačka u ratu kada se ginulo, a i sada je u političkom smislu i nadam se da će svi oni koji sada vladaju i koji budu vladali u Republici Srpskoj biti svjesni te činjenice i da će obratiti više pažnje na stanje u Brčkom i pomoći državljanima RS koji žive u ovom gradu“, rekao je Bosić izražavajući nadu da će i ubuduće nastaviti da se stvara atmosfera saradnje u Brčkom.

„Čini mi se da još uvijek na svim stranama postoje oni koji bi željeli ponovo da dođe do sukoba i ako ne daj Bože to ikada bude Brčko je veoma osjetljivo i zato je ovdje potrebno mnogo dodatne pažnje i vjerujem da će se ta pažnja i u budućnosti više posvećivati“, istakao je Bosić.

On smatra da je političko prisustvo Republike Srpske u Brčkom nedovoljno i da se RS izmakla od problema u Brčkom i građani Distrikta državljani RS sve manje osjećaju tu povezanost i kako je rekao, Brčko nije kao ostali gradovi i opstanak i razvoj srpske zajednice u Brčkom ima veliki značaj za opstanak i razvoj Republike Srspske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će biti smanjen borački dodatak: Oglasili se iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite kao obrađivač Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno–otadžbinskog...

“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen...

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...