RIDŽVEJ HAMZIĆ LIPA – “Pisao je istoriju FK “Proleter“ iz Dvorova“ (foto)

Datum:

Share post:

Ridžvej Hamzić Lipa je ponikao kao fudbaler, odnosno golman u FK “Radnik“ iz Bijeljine gdje je igrao u mlađim kategorijama i gdje je stasao za prvi tim. Međutim, u tom periodu Radnik je imao plejadu dobrih golmana i Lipa nije imao šansu da pokaže svoje kvalitete na golu, pa se odlučio da promjeni sredinu.

U tom periodu FK “Proleter“ iz Dvorova pristupa projektu organizovanja kluba na većem nivou sa tendencijom ulaska u viši rang takmičenja i pravi novu ekipu. Trener kluba je Lipin profesor Neđo koji ga dovodi u Dvorove a ostalo je sve istorija.

Ridžvej pruža nezaboravne partije i donosi stabilnost ekipe koja „gazi“ te godine sve akatere i nadmeno osvaja prvo mjesto u Područnoj ligi Brčko pa se plasira u 3. Ligu SFRJ. Velike zasluge za to ima i Ridžvej koji nastavlja sa dobrim odbranama i u narednih nekoliko sezona u 3. Ligi SFRJ.

Svojim odbranama i prije svega odnosom prema klubu i navijačima stekao je visok ugled u Dvorovima koji traje do današnjeg dana.

Treba napomenuti kuriozitet da Lipa nikada nije branio sa golmanskim rukavicama jer su mu navodno „smetale“ i ometale dobre odbrane.

I nakon što je proteklo ogromno vrijeme od kada je Ridževje igrao u Dvorovima, navijači ga još uvjek pamte i danas je dobrodošao kao gost u selu i na tradicionalnim druženjima veterana kluba, a održava prijateljske veze sa svim igračima njegove generacije.

Kasnije, nastupao je i za FK “Podrinje” iz Janje gdje je takođe ostavio dubok trag svojim igrama i gdje je i danas poštovan i cijenjen.

”Pisao je istoriju FK “Proleter“ iz Dvorova i jedan je od rijetkih igrača koji nisu iz Dvorova, koji je s  ponosom nosilac „BRONZANE PLAKETE FK“PROLETER“DVOROVI, koju je dobio 1979. godine”, piše Vladan Simeunović,  istoričar FK ”Proleter” Dvorovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će biti smanjen borački dodatak: Oglasili se iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite kao obrađivač Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno–otadžbinskog...

“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen...

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...