Regulatorna komisija za energetiku o odluci Ustavnog suda: Predložićemo nove mjere i odluke

Datum:

Share post:

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske će primijeniti presudu Ustavnog suda Republike Srpske i predložiti nove mjere i odluke.

Rečeno je ovo danas iz Regulatorne komisije za energetiku nakon što je Ustavni sud Republike Srpske odlučio da tarife za obračun električne energije koje se primjenjuju od 15. decembra 2022. godine nisu u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

– Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske još nije dobila presudu Ustavnog suda Republike Srpske, i dok u pisanoj verziji ne dobije presudu neće se više izjašnjavati – kažu u ovoj Komisiji.

ADVOKAT VASILIĆ, BIJELJINA: Tarife za obračun električne energije koje se primjenjuju od 15. decembra nisu u skladu sa Ustavom (foto)

Kako navode, Regulatorna komisija za energetiku je u skladu sa svojim nadležnostima, a na inicijativu Elektroprivrede Republike Srpske donijela Odluku o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje, čije pojedine članove je Ustavni sud proglasio neustavnim.

PETROVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: U šoku smo, sve će biti fakturisano građanima (foto)

– Ne ulazeći u suštinu presude, niti sa željom da je komentarišemo, moramo konstatovati da će zbog ovakve odluke Ustavnog suda Republike Srpske i ukidanja blok tarifa cijena električne energije za blizu 80% stanovništva biti povećana – ističu iz Regulatorne komisije za energetiku.

Dodaju da pojedini članovi Odluka Regulatorne komisije, koje je osporio Ustavni sud svojom jučerašnjom odlukom, upravo su imale za cilj da zaštite kupce sa manjom potrošnjom i nižim standardom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...