Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec januar 2023. godine počinje danas, 7. februara 2023. godine (utorak).

Januarska isplata dodatka na djecu obuhvata 21.362 djece, odnosno 12.184 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 3.084.013,60 KM.
Materinskim dodatkom za mjesec januar obuhvaćeno je 4.676 majki-porodilja, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 1.893.780,00 KM.
Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i
četvrtorođeno dijete ostvarilo je 197 majki/porodilja, odnosno 177 trećerođene i 31 četvrtorođeno dijete. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 120.150,00 KM.
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 376.000,00 KM za 737 porodilja/majki, odnosno 752 djece/novorođenčadi.
Isplatom za mjesec januar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 432.790,00 KM, za ukupno 666 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...