Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec januar 2023. godine počinje danas, 7. februara 2023. godine (utorak).

Januarska isplata dodatka na djecu obuhvata 21.362 djece, odnosno 12.184 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 3.084.013,60 KM.
Materinskim dodatkom za mjesec januar obuhvaćeno je 4.676 majki-porodilja, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 1.893.780,00 KM.
Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i
četvrtorođeno dijete ostvarilo je 197 majki/porodilja, odnosno 177 trećerođene i 31 četvrtorođeno dijete. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 120.150,00 KM.
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 376.000,00 KM za 737 porodilja/majki, odnosno 752 djece/novorođenčadi.
Isplatom za mjesec januar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 432.790,00 KM, za ukupno 666 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...