RASPODJELA funkcija u Srpskoj još NIJE STIGLA na dnevni red

Datum:

Share post:

Raspodjela fotelja na nivou Republike Srpske još nije došla na dnevni red. U vladajućoj koaliciji ima onih koji očekuju više, ili makar da zadrže ona javna preduzeća kojim već rukovode. Međutim, mnoge bi mogla da iznenadi promjena ili zamjena direktorskih pozicija.

„Ono što je najvažnije sada se definišu principi formiranja i aktivacije kadrovske strukture u Republici Srpskoj. Svakako da u narednim sedmicama slijedi detaljan dogovor oko pozicija ali i principa za imenovanje i smjenjivanje nekih ljudi“, laže generalni direktor „Elektroprivrede“ i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Šta priželjkuju, o tome, barem pred kamerama, niko ne želi. Ujednjena Srpska za sada ima više značajnih direktorskih fotelja. 

„Od Pošta, Civilne zaštite, Zavoda za udžbenike, Instituta za javno zdravstvo, Zavoda za meteorologiju, Geološkog, mislim da sam sve nabrojao“, kaže predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Na pitanje šta je još ostalo oko zamjeničkih pozicija Stevandić kaže: „Vidjećemo to je otvoren proces ne želim da gatam. I uvijek se čuvam kada se izjavljuje bilo šta oko kadrova da odmah počinje ogromna haranga“. 

Demos će najverovatnije zadržati Željeznice Republike Srpske. Na pitanje da li će umjesto Ujedinjene Srpske u Pošte, kažu da još nije bilo zavničnih razgovora. Razgovore očekuju i Socijalisti.  

„Takođe tu očekujemo samo onoliko procentualno koliko imamo u broju poslanika da budemo zastupljeni i u javnim preduzećima i u izvršnim organima. Što se tiče Demosa, ima ono što je imao i naslijedio iz prethodne vlasti a sve ostalu su bila ad hok rješenja na kojima praktično nismo ni učestvovali. Kao što je smjena direktora, onoga, dovođenje ovoga“, kaže predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović.

„Nema nikakvih konsultacija trenutno, očekujem da bi ih trebalo biti i krajnje je vrijeme da počnu. Za nas je prioritet formiranje vlasti na nivou Republike Srpske. Naravno poštujemo i to da je paralaleno sa ovim formiranje vlasti na nivou BiH. Nije to loše, dobro je da imamo takvu političku stabilnost na tom nivou organizacije“, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić. 

Svoj dio kolača očekuju i u SPS-u. Gora Selak tvrdi da nije zainteresovan za nekadašnju poziciju  direktora Kazneno-popravnog zavoda.

„Očekujemo razgovore u narednim danima. I svakako da ćemo mi šta nam bude ponuđeno, shodno našem poslaničkom kapacitetu u zakonodavnoj vlasti u Republici Srpskoj da ćemo mi predložiti najbolje kadrove. Nećemo svakako predlagati podobne već profesionalce koji mogu da unaprijede sistem, instucije koje nam se povjere na izvršavanje poslova i zadataka“, kaže lider SPS-a Goran Selak. 

Šta  priželjkuju u NPS-u, nismo uspjeli da saznamo. Darko Banjac nije odgovorio na naš poziv. 

Najviše funkcija sigurno ide SNSD-u koji u Narodnoj skupštini ima naveći broj poslaničkih mandata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...