Rampa za Šmita u Palati Republike (foto)

Datum:

Share post:

Nakon što je Kristijan Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i sastanke u Banjaluci, generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Јelena Pajić Baštinac donijela je naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike za sastanke sa Šmitom.

– Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednik Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijanom Šmitom, što je u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske – navedeno je u naredbi koju je potpisala Pajić Baštinac.

Dodaje se da će se smatrati da je bilo koje lice, koje postupi suprotno naredbi, povrijedilo status štićenog objekta.

Podsjećamo, potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković prethodno je rekao da će se sastati sa Šmitom, dok je potpredsjednik Davor Pranjić rekao za Nezavisne novine da se najvjerovatnije neće sastati.

I predstavnici opozicije u Srpskoj odbili su sastanak sa Šmitom.

Nakon što je objavljeno da su zabranjeni sastanci u Palati Republike, kako prenose sarajevski mediji, Šmit je otkazao sastanak sa Durakovićem u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 4. oktobar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene TRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri bebe, dva dječaka i...