RADNICI TRB podržali akciju "Respiratori za Srpsku"

Datum:

Share post:

„Radnici Tehničkog remonta Bratunac (TRB) uplatili su dio ličnih primanja na račun Crvenog krsta grada Bijeljina i na taj način podržali akciju “Respiratori za Srpsku”.

Inicijativu za doniranje novca pokrenuli su radnici kompanije koji su angažovani u Namibiji. Daleko od otadžbine, u vrijeme zabrane kretanja u cijelom svetu, insistirali su da na neki način učestvuju u ovom novom zajedničkom angažmanu radnika i rukovodstva kompanije, koji je zaokupio sve resurse TRB-a.

Mirjana Šarenac u ime tima TRB-a iz Namibije poručila je da iako su hiljadama kilometara daleko, srcima nikada nisu bili bliži svom narodu kao sada.

“Zbog saosećanja sa svojim kolegama, prijateljima, porodicama osjećali smo obavezu da se uz skromnu novčanu pomoć uključimo u akciju koja je za ponos svakom čoveku i državljaninu naše zemle. Pokušajmo da budemo složni u ovim teškim vremenima i slijedite primjer TRB-a”, navela je Mirjana Šarenac u poruci.

TESTNA REKLAMA

Ovaj gest solidarnosti, lične odgovornosti i humanosti kolega iz Namibije veliki je podsticaj radnicima TRB-a da još odgovornije i posvećenije realizuju ovu akciju pomoći stanovništvu Republike Srpske i budu primjer drugim kompanijama.

Vlasnik TRB-a Slaven Ristić često zna da kaže da zajedno sa svojim radnicima stvara nove vrijednosti, a ova akcija će možda biti i najveća koju su stvorili do sada.

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme TRB i Elvako MetPro izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa. Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju "Respirator za Srpsku" u okviru koje je prikupljeno više od milion KM od privrednih subjekata iz Srpske“, stoji u saopštenju kompanije TRB pod nazivom „Promijeni se, promijeni svijet, promijeni svjest“.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijedlogom Gradonačelnika Bijeljine nesaglediva šteta vakufima! Islamska zajednica snažno posvećena zaštiti vakufa

Na sjednici Skupštine Grada Bijeljina nedavno je na prijedlog gradonačelnika Ljubiše Petrovića na razmatranje stavljena Odluka koja bi...

Ulazak u Savjet ministara je kocka za opoziciju

Da li je moguća repriza: Ulazak u Savjet ministara je kocka za opoziciju Pokušaji opozicije u Republici Srpskoj da...

BIJELJINA: 3. decembra Manifestacija inkluzivnog karaktera ,,Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto, video)

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Bijeljini će se organizovati još jedna manifestacija inkluzivnog karaktera...

„Tinker Labs“ Bijeljina 3. decembra organizuje „Slime Day“ – edukativnu i zabavnu radionicu za djecu (foto)

Školica Tinker Labs Bijeljina ove godine obilježava "Slime day" i organizuje jedinstvenu edukativnu i zabavnu radionicu kojoj mogu...