Radiša Jović je sin Nikole Jovića Kuje (fudbal počeo igrati odmah po završetku drugog svjetskog rata skupa sa svojim vršnjacima u to vrijeme na merajama i raznim pogodnim prostorima, kasnije na pravim travnatim terenima…)

Nikola Jović Kuja (1933-2003), stoji, zadnji desno (foto, Dvorovi, 1961. godina)

Vladan Simeunović, istoričar FK “Proleter“ iz Dvorova podsjeća da je Radiša Jović takođe kao i njegov otac Nikola bio fudbaler FK “Proleter“ Dvorovi, te da je stasao kao igrač u pionirskoj generaciji kluba koja je osvojila prvenstvo Bosne i Hercegovine 1975. godine gdje je bio značajna karika ekipe.

NIKOLA JOVIĆ (1933-2003) – član prve generacije FK ”Proleter” Dvorovi (foto)

-Kasnije je nastavio igranje fudbala u juniorima a potom, u vremenu podmlđivanja ekipe nastupao je i u seniorskoj ekipi nekoliko sezona. Međutim, zbog raznih poslovnih i drugih obaveza, rano je napustio aktivno igranje fudbala i posvetio se drugim poslovima, kaže Simeunović.

NIKOLA JOVIĆ, MLAĐI

-Nikola Jović, Radišin stariji sin počinje igranje fudbala u Školi fudbala FK “Proleter“ Dvorovi, kod Coje Đorđića, kasnije Gorana Cvjetinovića i Mikice Rankića. Kada je stasao za seniore zaigrao je nekoliko sezona u prvom timu a onda se otisnuo na školovanje van Dvorova i napustio aktivno igranje, kaže Simeunović.

BOŠKO JOVIĆ

Simeunović pojašnjava da je Boško Jović Radišin mlađi sin koji je skupa sa svojim bratom igrao i trenirao u Školi fudbala “Proleter“ a nakon što je stasao za seniore, priključio se prvoj ekipi i nekoliko sezona bio ubojiti centarfor.

-Onda, prelazi u FK “Jedinstvo“ iz Broca gdje nastupa nekoliko godina nakon čega se preseljava u SAD gdje i danas živi. Moramo spomenuti da je Boško redovni sponzor FK “Proleter“ iz Dvorova i da sredstva povremeno šalje iz Amerike, kaže Simeunović.

-Interesentno da je i njihova majka MINJA JOVIĆ, u mladosti igrala košarku u bijeljinskom košarkaškom klubu. Znači, kompletna sportska familija, zaključio je priču o sportskoj familiji FK “Proleter“ iz Dvorova, istoričar kluba Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име