Putnički avion oboren projektilom?

Datum:

Share post:

​LONDON – Sve su jače sumnje u procjenu Irana da se avion ukrajinske avio-kompanije jutros srušio usljed problema sa motorom i nezavisni stručnjaci navode da je, najvjerovatnije objašnjenje da je letjelica oborena projektilom, piše britanski dnevnik "Indipendent".

 

Iranski zvaničnici rekli su da su tehnički problemi odgovorni za pad aviona ukrajinske kompanije koji se srušio neposredno po polijetanju sa međunarodnog aerodroma "Imam Homeini" pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.
Ukrajinska Ambasada prvobitno je u saopštenju objavila sličan stav koji je kasnije promijenila i navela da će zvanična komisija utvrditi uzrok nesreće.
Pojedini stručnjaci tvrde da je previše rano za spekulacije, ali Grupa za praćenje rizika u vazdušnom saobraćaju "OPS" preporučuje da početna pretpostavka bude da je avion oboren, dok ne bude jasnih dokaza za suprotno.
Grupacija je pri tom ukazala na fotografije sa mjesta nesreća na kojima se, kako navode, na olupini i krilu aviona vide rupe od projektila.
Foto: AP
Foto: AP
Ukrajinska kompanija u čijem je vlasništvu bio avion, takođe je odbacila mogućnost tehničkih problema i insistira na tome da je "Boing 737-800", koji je bio star tri godine, bio ispravan i da je prije dva dana prošao redovne tehničke provjere.
Iran je saopštio da neće predati crne kutije iz aviona američkom proizvođaču "Boing".

Dešavanja u Bijeljini

TESTNA REKLAMA

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...