PU BIJELJINA: Zaštitimo svoju imovinu

Datum:

Share post:

Saopštenje Policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti:

”Obzirom da je ljetni period i sezona godišnjih odmora da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.

Statistika govori da se najviše provala u stambene jedinice događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite.

Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta.

Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.

Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja ( tehničke robe) i oružja.
Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer izvršioci krivičnih djela itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i dr.javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno.

Policijska uprava Bijeljina u narednom periodu pojačaće prisustvo policijskih službenika na terenu, intenzivirati saradnju sa lokalnom zajednicom, a građani se pozivaju da aktivno učestvuju, pružajući bezbjednosno zanimljive i korisne informacije, kako bi se održala stabilna bezbjednosna situacija i jačanje povjerenja između građana i policije.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.

Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj „122“ koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...