PU Bijeljina organizovala druženje sa sugrađanima u okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje“ (foto)

Datum:

Share post:

Policijska uprava Bijeljina je u okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje” juče organizovala druženje sa građanima radi promocije odgovornog vlasništva i smanjenja broja incidenata koji se dovode u vezu sa vatrenim oružjem.

Portparol Policijske uprave Aleksandra Marić rekla je da je na području u njihovoj nadležnosti u toku godine evidentirano 38 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa oružja ili minsko eksplozivnih sredstava i 45 prekršaja koji se dovode u vezu sa Zakonom o oružju i municiji i Zakonom o javnom redu i miru.

“Apelujemo na građane koji posjeduju legalno oružje da ga čuvaju na propisan način i podsjećamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da podliježu amnestiji ukoliko ga dobrovoljno predaju u najbližu policijsku stanicu ili pozivom na broj 122”, navela je Marićeva.

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika je pozvala građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja.

Radi edukacije djece i mladih u holu tržnog centra u Bijeljini održan je i interaktivni kviz o poznavanju ove problematike i njihovim stavovima na kojem su bijeljinski učenici odgovore davali robotu, što je izazvalo posebnu pažnju učesnika.

Vanja Šunjić iz Agencije “Boram” koja je dio kampanje „Poštuj život, ne oružje” rekla je novinarima da je ona pokrenuta kao odgovor na sve veći broj incidenata uzrokovanih upotrebom vatrenog oružja i da će biti nastavljena i u narednoj godini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje kampanju “Poštuj život, ne oružje” uz podršku Razvojnog programa UN i agencija za sprovođenje zakona u BiH, sa ciljem poziva građanima na konkretnu opštu akciju kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja.

Kampanja je podržana kroz projekat “Prevencija i smanjenje posjeda ilegalnog oružja u BiH”, koji finansiraju NJemačka, Holandija, Švedska, Francuska, Velika Britanija i Norveška, uz podršku EU, kroz Multilateralni povjerilački fond UN, a provodi ga UNDP u BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...