PRVA SKUPŠTINA NARODNOG FRONTA U BANJALUCI: Zalažemo se za izgradnju modernog i demokratskog društva zasnovanog na principima pravde, jednakosti, slobode, ekonomskog prosperiteta i solidarnosti (foto)

Datum:

Share post:

-Narodni front je politička stranka koja se zalaže za izgradnju modernog i demokratskog društva zasnovanog na principima pravde, jednakosti, slobode, ekonomskog prosperiteta i solidarnosti- rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić u svom obraćanju na Prvoj redovnoj skupštini Narodnog fronta.

Ona kaže da Narodni front ima viziju razvijene Republike Srpske sa jakom ekonomijom, efikasnim institucijama i zadovoljnim građanima, te dodaje da je najvažniji cilj koji Narodni front pred sebe postavlja jeste stvaranje ambijenta u kojem svaki pojedinac ima jednake šanse i prilike za ostvarenje svog potencijala, bez obzira na socijalno i ekonomsko stanje.

-Da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, političko djelovanje Narodnog fronta biće zasnovano na nekoliko postulata, koji se zasnivaju na borbi za snažnu, ekonomski razvijenu i samosvjesnu zajednicu Republiku Srpsku sa svim elementima entitetske državnosti, kao centar našeg političkog, ekonomskog i društvenog djelovanja u kojoj će biti poštovana vladavina prava sa ciljem da se iskorijeni korupcija, a što se posebno odnosi na promjenu Izbornog zakona, jer preduslov svemu ovome je da iskorijenimo izbornu korupciju i omogućimo građanima Republike Srpske da imaju fer i poštene izbore- kaže ona i dodaje:

-Borićemo se za profesionalizaciju rada javnih medijskih servisa na svim nivoima, za fiskalnu reformu i modernizaciju javne uprave što je ključ povećanja konkurentnosti privrede.

Trivićeva ističe da će jedan od osnovnih postulata kojima će se voditi Narodni front biti potreba da se stvori obrazovni sistem za 21. vijek, koji je usklađen sa potrebama tržišta rada, te dodaje da je jednako važno i da imamo jak, snažan i efikasan zdravstveni sistem, dostupan svakom čovjeku u Republici Srpskoj.

-Naša obaveza je da se odužimo onima koji su stvorili Republiku Srpsku, te će poseban fokus rada Narodnog fronta biti upravo na poboljšanju statusa i prava boraca, porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida- ističe predsjednica Narodnog fronta.

Kao neke od osnovnih postulata na kojima će se zasnivati rad Narodnog fronta Trivićeva navodi i važnost iskorišćavanja energetskih, poljoprivrednih i infrastrukturih potencijala Srpske, kao i podrška na putu evropskih i regionalnih integracija, ali ističe da Republika Srpska po pitanju širih vojno-političkih saveza koji uključuju i bezbjednosni aspekt, po ovom pitanju treba da prati zvaničnu politiku Beograda i Srbije, te da kao braća moramo biti okrenuti Beogradu i Matici, a ne nikako i nikada zvaničnom Zagrebu- kaže ona.

Trivićeva dodaje da su u Narodni front dobrodošli svi koji žele najbolje Republici Srpskoj, bilo da su ranije bili pripadnici nekih drugih političkih stranaka, bilo da im je Narodni front prva stranka, te da će se Narodni front truditi da sa strankama aktuelne opozcije sarađuje, ali, kako kaže, na ravnopravnim osnovama i bez podmetanja, svjesni svoje snage i uloge, i činjenice da bez Narodnog fronta nema ni hemije, ni matematike da se sruši režim.

-Naš osnovni politički cilj je rušenje režima SNSD-a, i svi koji budu radili u tom pravcu su dobrodošli u Narodni front i biće naši partneri, a i mi njihovi- kaže ona.

Ona ističe da je Narodni front danas parlamentarna stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa tri poslanika, te da u preko 15 lokalnih zajednica imaju odbornike, kao i da, iako je ova ideja tek na svom početku, Narodni front ima mogućnost da u ovom momentu u preko 30 opština i gradova u kojima formira opštinske i gradske odbore.

-Narodnom frontu priključuju se stručni i obrazovani ljudi svih profila, inžinjeri, doktori, pravnici, ekonomisti, spremni da svoja znanja stave na raspolaganje u cilju željno potrebnih političkih promjena- kaže ona i dodaje da Narodni front nema namjeru da bude vječna opozicija, jer to, kako kaže, znači da nikada nećete biti u prilici da suštisnki mijenjate stvari u društvu.

-Narodni front ima snagu, odvažnost, želju, entuzijazam, energiju, i što je najvažnije znanje, da sutra preuzme odgovornost za našu otadžbinu- zaključila je ona.

Podsjećamo, danas je u Banjaluci održana Prva redovna skupština Narodnog fronta na kojoj su izabrani statutarni organi kao što je statutarna komisija, nadzorni odbor, predsjednik stranke, Glavni odbor, Predsjedništvo, usvojen je izmijenjeni Statut i osnovna programska načela Narodnog fronta, a među gostima su bili i Adam Šukalo savjetnik predsjednika Republike Srbije za regionalna pitanja, kao i Marija Obradović, član Predsjedništva Srpske napredne stranke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...